Släktforskarnas årsbok 2020Spännande sommarläsning i Släktforskarnas årsbok 2020

I förra veckan fick de som förköpt Släktforskarnas årsbok en efterlängtad samling berättelser om bland annat okända fäder, dramatiska levnadsöden och hisnande resor i sin brevlåda. Nu finns årsboken även att köpa i Rötterbokandeln.

I Släktforskarnas Årsbok 2020 medverkar inte mindre än 13 författare. Några, som till exempel Thomas Fürth, Markus Gunshaga och Lisa Qviberg, känner vi ifrån tidigare årsböcker, men det finns också debutanter, som Emma Reichert och Ulf Lindén.

Några av artiklarna berättar om försvunna sjömän, okända fäder och gamla skråhandlingar, medan andra tar upp dramatiska levnadsöden, ond bråd död och farliga seglatser i främmande farvatten.

Konsten att avslöja falska rötter heter Olof Cronbergs bidrag som varnar för att ta redan etablerade släktrelationer för självklara medan Thomas Fürth tar oss med på en hisnande Europaresa bland Messianska judar och märkliga profeter.

Här hittar du den i Rötterbokhandeln

 

årsboken sista chansen författareEva Johansson, Leif Gidlöf och Lisa Qviberg är några av författarna som medverkar. Foton: Privata.

Mer om innehållet

Leif Gidlöfs jakt efter en okänd far borde vara av särskilt intresse för alla dem, och det är väl de allra flesta av oss, som har sådana i antavlan. Genom att försöka hitta en gemensam anfader till alla de matchningar han fått på sitt DNA-test lyckas det honom till sist att "bevisa" vem som måste ha varit den okände fadern.

Den som intresserar sig för 1600-talsgenealogier – släktforskarnas överkurs – blir inte heller utan. Från ofrälse till adel och utslocknande, Släkten Behm från Gävle och Om adliga ätten Weinholtz' ursprung och tidigare släktled heter tre lärda och väl dokumenterade uppsatser som samtidigt ger tips och inspiration om var det kan vara värt att leta.

I klippet nedan ser du årsbokens redaktör, Ted Rosvall, själv berätta mer om innehållet. OBS! Låg ljudvolym – hörlurar rekommenderas.Premium GuldKlicka på bilden för mer information om innehållet i Premium Guld. Spara mer med Premium Guld

Från och med i år har den som redan har en prenumeration på Släkthistoriskt Forum eller något av våra prenumerationspaket kunnat spara ännu mer genom att uppgradera sin nuvarande prenumeration till det förmånliga paketet Premium Guld, där årsboken ingår. Det var möjligt fram tills dess att förköpsperioden löpte ut den 30 april.

Du som vill få Släktforskarnas årsbok till ett oslagbart pris nästa år men ännu inte uppgraderat kan ta kan göra det redan nu. Då har du fram till nästa försommar tillgång till Släkthistoriskt Forum både i brevlådan och digitalt, tillsammans med en massa spännande extraresurser.

Läs mer om prenumerationspaketen här

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Vill du komma dina anfäder och anmödrar lite närmare? Är du nyfiken på nya källor och tekniker? Rött...

Nu är det semestertider och även Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln kommer at...

Vigslar kan vara luriga att hitta i kyrkböckerna. Ett par kunde gifta sig makens eller makans hembyg...

För många av oss kommer sensommaren att kännas lite mer tom än vanligt, sedan Släktforskardagarna st...

Totalt sju släktforskare – fem kvinnor och två män – står nu redo att hjälpa polisen om de behöver s...

Fler artiklar

Annonser