1. Allmänt

Dessa allmänna köpvillkor är tillämpliga vid försäljning av prenumerationer och abonnemang från Sveriges Släktforskarförbunds webbplats Rötter (www.rotter.se).

Vi lagrar dina personuppgifter i våra system för att kunna uppfylla våra åtaganden mot dig som kund samt för att kunna ge dig erbjudanden och information från Sveriges Släktforskarförbund. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i Rötters användarvillkor och integritetspolicy.

2. Beställning

Vid beställning av en prenumeration eller ett abonnemang på Rötter (www.rotter.se) behöver du först läsa igenom och acceptera dessa allmänna köpvillkor samt Rötters användarvillkor och integritetspolicy.
Efter att du har gjort en beställning kommer du att få en automatiskt utsänd orderbekräftelse till den e-postadress som du har angivit vid beställning. Orderbekräftelsen fungerar som ett kvitto på ditt köp.

3. Priser

Samtliga priser på våra prenumerationer och abonnemang på Rötter (www.rotter.se) anges i svenska kronor inklusive moms. I beställningsformuläret framgår alltid ditt fullständiga pris inklusive eventuella frakt- och fakturavgifter. Vid beställning eller förnyelse av en prenumeration eller ett abonnemang framgår också för vilken tidsperiod som din betalning gäller.

Sveriges Släktforskarförbund förbehåller sig rätten att genomföra prisjusteringar. Om du som kund har valt att automatiskt förnya din prenumeration eller ditt abonnemang genom en återkommande betalning med ditt kort kommer du att bli informerad om eventuella prisjusteringar minst 7 dagar före debitering sker. Du som kund har alltid möjlighet att tacka nej till det nya priset genom att avbryta din prenumeration eller ditt abonnemang, innan löptiden för det har gått ut.

4. Betalning

Betalning med kort och automatisk förnyelse med återkommande betalning

När du väljer att betala din prenumeration eller ditt abonnemang med kort aktiveras din beställning omgående.

För beställningar gjorda från och med april 2024 förnyas din prenumeration eller ditt abonnemang automatiskt genom återkommande betalning med ditt betalkort. Löptiden på din prenumeration eller ditt abonnemang gäller för ett år i taget och en dragning genomförs inför varje ny period från det kort som du registrerade vid din beställning.

Innan en automatisk förnyelse av din prenumeration eller ditt abonnemang genomförs på detta sätt och förlängs med ett år till kommer du som kund att få ett mejl med information om detta från Sveriges Släktforskarförbund 30 dagar samt 7 dagar före dragningen kommer att genomföras.

Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration eller ditt abonnemang genom att logga in på Min sida på Rötter eller genom att skicka ett mejl till oss på: info@rotter.se.

Betalning med faktura till e-post

När du väljer att betala din prenumeration eller ditt abonnemang med faktura till din e-post aktiveras din beställning först när vi har registrerat din betalning i vårt system.

Om du har valt betalmetoden faktura till e-post skickas fakturan till din e-postadress som du angav vid beställningen.

Din prenumeration eller ditt abonnemang avslutas automatiskt när din förbetalda period har löpt ut efter ett år, om du inte själv väljer att förnya det.

Ett erbjudande om förnyelse kommer att skickas till dig via post (om du inte aktivt har tackat nej till pappersutskick på Min sida på Rötter 45 dagar innan perioden har löpt ut och via e-post 30 dagar samt 7 dagar innan prenumerationen eller abonnemanget kommer att avslutas.

5. Ångerrätt och uppsägning

När du beställer en prenumeration eller ett abonnemang och det är första gången du testar det- har du 14 dagar på dig att ångra dig. Om du har ångrat ditt köp ska du mejla oss på: info@rotter.se och meddela detta. Därefter kommer vi att återbetala dig den summa du har betalat, med ett avdrag för den period som du har haft tillgång till det du har beställt fram till och med den dag då du informerar oss om att du har ångrat dig.

Du kan när som helst säga upp din prenumeration eller ditt abonnemang, men du måste säga upp det innan det förnyas om du vill undvika att betala för ett år till. Om du säger upp din prenumeration eller ditt abonnemang innan det löper ut har du fortfarande tillgång till det innehåll du har betalat för fram tills den nuvarande perioden har avslutats.