Sveriges Släktforskarförbund driver den här webbplatsen som kallas Rötter sedan 1996. Här kan både våra medlemmar och andra släktforskare hålla sig uppdaterade med det senaste inom släktforskarvärlden och få tillgång till databaser och andra hjälpmedel. Läs mer om Rötters historik här.

Användarkonto Rötter

Ett vanligt användarkonto ger dig en egen sida på Rötter - "Min sida". På din sida håller du lätt ordning på dina uppladdningar och tillägg i de olika fynd-databaserna och du kan redigera uppgifterna om du har en plats i forskarkatalogen.

Medlemsföreningarnas konton

Alla Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar får en egen sida på Rötter där de visar vilka de är och var de håller hus. De kan också lägga in upp till fem nyheter på sin sida - perfekt för de föreningar som inte har en egen webbplats! Deras kalendarium finns också synligt för de som besöker deras sida på Rötter.

För att medlemsföreningarna ska kunna administrera sin sida har de en särskild inloggning. Inloggningsuppgifterna får de direkt av förbundet och det är samma som de loggar in med i bokhandeln.