Förr eller senare är det dags att samla ihop och presentera ditt framforskade material.  Att hålla ordning på sin släktforskning med hjälp av ett databaserat registreringsprogram är praktiskt för att inte säga nödvändigt, särskilt när du har tagit dig några generationer bakåt.

Vilket släktforskningsprogram är bäst?

Det finns i dag mängder av olika släktforskningsprogram som skiljer sig åt både gällande prisklass och egenskaper. Vilket som passar dig bäst är en smaksak. Hör efter vad andra i din släktforskarförening använder eller gör egna efterforskningar på nätet.

Här är några exempel på släktforskningsprogram

 

Ett bra sätt att hitta det program som passar just dig är att först tänka igenom vad du vill använda det till.

Vill du göra ditt släktträd matchningsbart – det vill säga:

- vill du att programmet ska söka efter möjliga släktingar i andras uppladdade träd?
- Eller vill du bara hålla ordning på anorna i ditt växande träd, utan att krångla till det mer än nödvändigt?

Och inte minst – vill du att din forskning ska finnas tillgänglig för andra på nätet eller vill du att den endast ska finnas tillgänglig för dig själv?

Andra sätt att presentera din forskning

Ett släktforskningsprogram kan vara ett nödvändigt verktyg för att förvara och presentera din forskning. Men det finns så mycket mer att göra för den som vill. Kanske vill du skriva en släktbok som du trycker i liten upplaga och ger till släkten? Eller har du som mål att fylla alla rutor i ett släktträd som du kan visa upp?

 

Annonser