Gratismaterial

Ansedel

En ansedel, personblad eller personakt är inom släktforskningen en blankett där man samlar olika uppgifter om en person (en förfader, en ana).
Det kan till exempel vara namn, födelsedatum, födelseort, dödsdatum, dödsort, yrke, hemort, hur man har flyttat, om man är gift, skild eller om man har barn. Färdiga att fylla i och skriva ut.

Antavla, 5 gen

En tom antavla färdiga att fylla i och skriva ut. Den här kan du använda när startpersonen har ett annat nummer än 1, till exempel när du bygger ut ditt system av antavlor och börjar med din mormors mormor, nummer 31. 

Antavla, 5 gen (1–31)

Antavla 5 generationer 1-31: Varje ruta har blivit tilldelad ett nummer från 1 till 31. Nummer 1 i mitten till vänster är din startperson (proband). De jämna talen i antavlan är dina manliga anor, och de ojämna är dina kvinnliga. Nummer 2 är alltså din far och nummer 3 din mor. Sedan fortsätter det med deras föräldrar: 4 = farfar, 5 = farmor, 6 = morfar, 7 = mormor. Och så vidare fram till nummer 31, din mormors mormor. Färdiga att fylla i och skriva ut

Annonser