En viktig uppgift för Sveriges Släktforskarförbund är att lyfta fram betydelsefulla insatser och initiativ inom släktforskningen. Det görs bland annat genom de tre utmärkelserna Victor Örnbergs Hederspris, Årets Eldsjäl och Årets släktforskningspublikation delas ut varje år. Sista datum för nominering är den 31 januari för Årets släktforskningspublikation och den 31 mars för övriga utmärkelser.

Sveriges Släktforskarförbund har även en fond, Genealogisk ungdoms fond, som finns för att främja släktforskning bland ungdomar. Läs mer om förbundets fonder och utmärkelser nedan.

Nomineringar till förbundets utmärkelser och stipendier e-postas till kanslichef Johanna Schillerström: johanna@rotter.se

Victor Örnbergs Hederspris

Sveriges Släktforskarförbund delar ut Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr.

Läs mer

Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen.

Läs mer

Släktforskarförbundets förtjänsttecken

Släktforskarförbundets förtjänsttecken finns i två valörer: guld för nationell nivå och silver för lokal/regional nivå.

Läs mer

Årets släktforskningspublikation

Utmärkelsen Årets släktforskningspublikation är ett sätt att uppmuntra och stödja goda exempel på presentation av forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, t ex familjeregister för en socken.

Läs mer

Hedersdiplom och särskilda utmärkelser

Hedersdiplom har tidigare utdelas till en eller flera personer som har gjort förtjänstfulla insatser i sin medlemsförening samt andra utmärkelser som kan utdelas för speciella insatser för Släktforskningen.

Läs mer

Genealogisk Ungdoms Fond

Genealogisk Ungdoms Fond, GU-fonden, finns för att främja släktforskning bland ungdomar.

Läs mer