I Faktabanken på Rötter hittar du ett bibliotek över länkar till webbplatser som är intressanta för släktforskare. Länkarna är registrerade av privatpersoner och är sökbara med nyckelord eller kategori. Saknar du en viktig länk i biblioteket är du välkommen att lägga till den.

Sök bland länkar här

Länkar

Andra nyttiga länkar

Anbytarforum 
Ett diskussionsforum för släktforskning. Här kan du få hjälp av andra forskare att komma vidare när du stött på problem, att läsa besvärlig handstil, identifiera fotografier och mycket annat. 

Wiki-Rötter
Sveriges Släktforskarförbunds egen wiki för släktforskare.

Riksarkivet
Hos Riksarkivet kan du söka i arkivhandlingar från myndigheter och enskilda sedan medeltiden.

Arkiv Digital
Med abonnemang får du tillgång till hela Arkiv Digitals bildarkiv via Internet.

FamilySearch
FamilySearch är en släktforskningsorganisation som ägs och drivs av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga vanligtvis kallad Mormonkyrkan. Det är den allra största släktforskningsorganisationen i världen och på hemsidan FamilySearch hittar man uppgifter från 100-tals länder i alla världsdelar. Det finns också mycket material från de Nordiska länderna att forska i.

Ancestry
Med abonnemang får du tillgång till svenska kyrkböcker och andra databaser från Sverige. Du får även tillgång till uppgifter från databaser från övriga världen gällande personer som angett att de är födda i Sverige.

 

Annonser