DNA-Rötter

Är du nyfiken på hur man kan använda sig av DNA i släktforskningen? Då har du kommit rätt. Här på DNA-Rötter finns grundläggande information om hur du kommer igång.

DNA-släktforskning, som är den populära benämningen, genetisk genealogi kan den också kallas, är att med hjälp av DNA-teknik identifiera delar av DNA som visar tänkbara släktskap med andra människor. För att kunna få fram detta behövs DNA-test. Med ett DNA-test kan du hitta okända släktingar, verifiera ditt släktträd, få ledtrådar till okända föräldrar, se dina släktlinjer före skriftliga källor ända tillbaka till de första människorna.

DNA-släktforskningen växer snabbt i stora delar av världen. Inte minst här i Sverige där hundratusentals har upptäckt de fantastiska möjligheter som DNA ger för att söka sin släkt och undersöka hur befolkningen i vår del av världen förändrats genom årtusendena.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.