DNA-Rötter

Är du nyfiken på hur man kan använda sig av DNA i släktforskningen? Då har du kommit rätt. Här på DNA-Rötter finns grundläggande information om hur du kommer igång. DNA-Rötter är ett samarbete mellan Sveriges Släktforskarförbund och SSGG – Nätverket för DNA-släktforskning.

Om SSGG - Nätverket för DNA-släktforskning

2013 började antalet släktforskare som använder DNA i släktforskningen öka kraftigt i Sverige. Det växande antalet DNA-släktforskare och den snabba teknikutvecklingen skapar ett stort behov av att stödja och utbilda släktforskarna i hur man nyttjar det mycket kraftfulla verktyg som DNA är för släktforskningen.

Syftet med SSGG är att vara ett stöd för släktforskarna och driva DNA-släktforskningen i Sverige framåt. SSGG är ingen förening med styrelse, medlemsavgift eller traditionella mötesformer utan ett nätverk där vi träffas över Internet.

Besök SSGG:s hemsida www.ssgg.se och läs mer.

SSGG logo SWE

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Nyheter från SSGG

 • 2021-11-06 18:39
  Rea hos FTDNA
  Det är nu billigt att testa sig på FTDNA, gäller fram till och med november
 • 2021-07-05 14:08
  Släktforskardagarna
  Snart är det dags för Släktforskardagarna med matnyttigt om DNA Kolla på https://sfd2021.se/
 • 2021-06-16 17:40
  Rea hos FTDNA
  I samband med den amerikanska Fars dag är det rea på FTDNA:s Y-tester och på deras Family Finder. Pågår till 20 juni 2021
 • 2019-03-08 11:59
  Rea hos FTDNA på familyfinder
  Just nu är det rea på FTDNA för deras test Family Finder
 • 2018-12-18 15:16
  MyHeritage, funktioner beläggs med abonnemangsavgifter
  MyHeritage har ändrat sitt upplägg för DNA-tester. Som tidigare meddelat så kan man gratis ladda ner vissa andra företags tester, det gäller även...