DNA-Rötter

Är du nyfiken på hur man kan använda sig av DNA i släktforskningen? Då har du kommit rätt. Här på DNA-Rötter finns grundläggande information om hur du kommer igång. DNA-Rötter är ett samarbete mellan Sveriges Släktforskarförbund och SSGG – Nätverket för DNA-släktforskning.

Om SSGG - Nätverket för DNA-släktforskning

2013 började antalet släktforskare som använder DNA i släktforskningen öka kraftigt i Sverige. Det växande antalet DNA-släktforskare och den snabba teknikutvecklingen skapar ett stort behov av att stödja och utbilda släktforskarna i hur man nyttjar det mycket kraftfulla verktyg som DNA är för släktforskningen.

Syftet med SSGG är att vara ett stöd för släktforskarna och driva DNA-släktforskningen i Sverige framåt. SSGG är ingen förening med styrelse, medlemsavgift eller traditionella mötesformer utan ett nätverk där vi träffas över Internet.

Besök SSGG:s hemsida www.ssgg.se och läs mer.

SSGG logo SWE

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Nyheter från SSGG

 • 2019-03-08 11:59
  Rea hos FTDNA på familyfinder
  Just nu är det rea på FTDNA för deras test Family Finder
 • 2018-12-18 15:16
  MyHeritage, funktioner beläggs med abonnemangsavgifter
  MyHeritage har ändrat sitt upplägg för DNA-tester. Som tidigare meddelat så kan man gratis ladda ner vissa andra företags tester, det gäller även...
 • 2018-11-28 12:56
  Fortsatt billigt med tester
  Efter avslut av Black Friday priser, så fortsätter FTDNA med en ny period, fram till 31 december med kraftigt sänkta priser. Passa på, bra...
 • 2018-06-27 10:27
  Vill du hjälpa till?
  Det starkt växande intresset för DNA och släktforskning är mycket intressant för de som använder DNA i sin forskning runt människans rörelse genom...
 • 2018-06-06 09:57
  Ny REA på DNA-tester
  Flera leverantörer har just nu sänkt sina priser inför den amerikanska Fars dag.  Titta på alla de erbjudanden som finns.