Ganska snart kommer du ställas inför många frågor som inte är helt lätta att lösa på egen hand. Som tur är finns hjälp att få på många håll, inte minst i din lokala släktforskarförening.

Svaren finns i Anbytarforum

Anbytarforum är ett diskussionsforum för släktforskning som drivs av Sveriges Släktforskarförbund. Här kan du få hjälp av andra forskare att komma vidare när du stött på problem, att läsa besvärlig handstil, identifiera fotografier och mycket annat.

För att skriva inlägg i Anbytarforum behöver du ett registrera ett användarkonto (detta är helt gratis). Vill du bara läsa vad andra har skrivit behöver du inte registrera dig.

Några exempel på vad du kan hitta

Facebookgrupper om släktforskning

Om du använder Facebook så finns där en mängd olika grupper där du kan ställa frågor och få hjälp både som nybörjare och längre fram i din forskning. De flesta grupperna är stängda, vilket betyder att du behöver ansöka om att bli medlem för att få se vad som skrivs och själv kunna skriva.

Sök på Facebook efter nyckelord som ”släktforskning” för att hitta grupper med olika fokus, eller be andra som släktforskar inom ditt område om tips på bra och aktiva grupper.

 

Annonser