Släktforskarnas årsbok utlovar som vanligt lösta släktforskarmysterier och dramatiska levnadsöden, inte alltför sällan olyckliga sådana. Lisa Qviberg har gått på djupet i källorna för att ta reda på mer om en ung kvinna som hittades död i september 1911.

Lisa QvibergLisa Qviberg. Foto: Privat."Försvunnen kokerska" heter årets bidrag av Lisa Qviberg, som flera gånger tidigare medverkat i årsboken. Huvudpersonen är en ung kvinna som den 17 september 1911 påträffades död vid Nytomta brygga vid Karlsbergskanalen.

Vem var hon och varför hade hon hamnat där? Vilken var hennes historia, och hur gick det för den lilla dotter hon lämnade efter sig?

Lisa Qviberg, arkivarie vid Riksarkivet, har gått igenom en mängd källor, kyrkoarkiv, polisärenden, tidningsklipp, gamla brev och mycket annat för att komma den olyckliga Marias livshistoria lite närmare.

Läs hela den spännande artikeln i Släktforskarnas årsbok 2020.

Beställ årsboken till förköpspris

Släktforskarnas årsbok 2020 finns just nu att beställa till förköpspriset 295 kr (ord. pris: 350 kr + frakt). Sista dagen att beställa är den 30 april.

Förköper du årsboken får du den levererad till din brevlåda före midsommar.

Mer om innehållet i Släktforskarnas årsbok 2020

Släktforskarnas årsbok 2020Släktforskarnas årsbok 2020 finns att beställa till förköpspris eller som del i prenumerationen Premium Guld.Spara mer med prenumerationspaket

Den som redan har en prenumeration på Släkthistoriskt Forum eller något av Rötters premium-paket kan spara ännu mer genom att uppgradera sin nuvarande prenumeration till det förmånliga paketet Premium Guld, där årsboken ingår. Uppgraderar du din prenumeration betalar du endast mellanskillnaden. 

För att få Släktforskarnas årsbok 2020 behöver du ha uppgraderat till Premium Guld senast 30 april.

Så uppgraderar du din prenumeration: 

1. Logga in på ditt Rötter-konto
2. Gå till sidan för prenumerationer för att se ditt personliga pris på Premium Guld.

Observera att alternativet "Uppgradera" dyker upp först när du är inloggad. 

Förköp eller läs mer om prenumerationerna här

Annonser