1M16 A56665 webbFoto: Anders Karlsson/Västergötlands museum
Äntligen finns Sveriges dödbok på Rötter. Du som tecknar abonnemang kan börja använda tjänsten omedelbart. Så här gör du. 

Sveriges dödbok har sedan 1996 funnits som sökdatabas, då på cd och numera på usb. Nu har databasen även tagit steget ut på nätet och blivit en abonnemangsdatabas. 

Sveriges dödbok webb nås via Faktabanken på den här webbplatsen. Då tjänsten är nätbaserad spelar det ingen roll vilket operativsystem din dator använder, webbversionen fungerar lika bra på PC som Mac-datorer.  

Så köper du abonnemang

sveriges dodbok webb mindre1. Du hittar Sveriges dödbok webb som årsabonnemang (399 kr/år) under rubriken Prenumerationer. Där finns den även i ett paket tillsammans med vår magasin Släkthistoriskt Forum. 

2. Har du en inloggning på Rötter sedan tidigare använder du den för att logga in. Annars skapar du enkelt en inloggning genom att välja det alternativet.

3. Välj prenumerationsalternativ, fyll i dina personuppgifter, läs igenom och godkänn köp- och användarvillkoren. Eventuell rabattkod registrerar du i det här steget. 

4. Välj hur du vill betala. Betalar du med kort får du omedelbart tillgång till databasen. Du kan också välja alternativet att betala med faktura. 

Finns i Faktabanken

Så snart ditt köp är genomfört kan du sätta igång och söka i databasen. (Vid köp med faktura aktiveras abonnemanget först när betalningen är mottagen.) Du hittar Sveriges dödbok webb i Rötters Faktabank. Tänk på att du måste vara inloggad för att kunna använda tjänsten.

I sökformuläret kan du snabbsöka på namn, ort och/eller årtal i valfri ordning. Avancerad sökning ger betydligt fler sökalternativ. Klicka på det lilla frågetecknet som finns vid varje fält för mer information om hur det fylls i. Här hittar du fler söktips.

Två olika produkter
– samma databas

dodboken9 usb Sveriges dödbok 9 på usb är en en annan produkt än Sveriges dödbok webb. Det innebär att du inte får tillgång till dödboken på nätet när du köper usb-versionen.

Usb-versionen och webbversionen av Sveriges dödbok är två olika produkter som skiljer sig något åt, både när det kommer till kompatibilitet och när det kommer till sökfunktion. Båda versionerna har för- och nackdelar och det gäller att välja den version som passar just dina behov. 

Här kan du läsa mer om vad som skiljer produkterna åt


I Rötterbokhandeln kan du köpa Sveriges dödbok 9 på usb. Det är en egen produkt och ger inte tillgång till webbdatabasen.

 


Mer om Sveriges dödbok

Med databasen Sveriges dödbok kan du snabbt få tag i personuppgifter som hjälper dig att forska vidare i originalkällorna. Vill du få reda på var och när en person dog är Sveriges dödbok inte bara ett hjälpmedel – den kan vara helt oumbärlig.

Databasen innehåller uppgifter om bland annat födelse och död för de omkring 16,5 miljoner som avlidit i Sverige mellan åren 1815–2022. Att den är i det närmaste är komplett gör att den är oerhört uppskattad av såväl nybörjare som rutinerade släktforskare.

Här köper du Sveriges dödbok webb

Här köper du Sveriges dödbok 9 (usb) i Rötterbokhandeln


Senaste nytt

Annonser