alvin record grupp kvinnorFoto: James Bourn/Uppsala universitetsbibliotek. Mer om bilden hittar du längst ned i nyheten.
Uppgifter om pigor och hustrur kan vara sparsamma i kyrkboken. Men det behöver inte betyda att det inte finns spår efter deras liv för oss att hitta i arkiv och databaser!

I Släkthistoriskt Forum får du tio färska tips på hur du tar upp jakten på kvinnorna i släkten.

SHF nr 2 2024 omslag webbDet våras för anmödrarna i arkiv och databaser. Men var och hur ska vi leta för att hitta till uppgifterna om dem?

I det senaste numret av Släkthistoriskt Forum har vi samlat tio tips på arkiv, databaser och tekniker som ger släktträdets anmödrar kött på benen.

Bonusnummer till
dig som börjar
prenumerera nu!

Extra läsning till tågresan, hängmattan och lugna sommarkvällar. Just nu får du det senaste numret av Släkthistoriskt Forum när du beställer en helårsprenumeration (349 kr). 

Ditt bonusnummer skickas strax efter din beställning och det första numret i din prenumeration kommer ut i slutet av september. Erbjudandet gäller till och med tisdag 2 juli eller så länge lagret räcker.

  Köp lösnumret här      Beställ prenumeration i Rötterbokhandeln

 

Fler godbitar ur arkiven

tva uppslag mockup 3 2024Utöver temat Lär känna dina anmödrar bjuder också det nya numret, passande nog, på en djupdykning i ett nygammalt fenomen som väcker hopp om att ännu fler godbitar ur arkiven ska bli tillgängliga: Missa inte Eva Johanssons artikel om crowdsourcing på sida 36.

Du kan också läsa om en ny variant på dna-släktforskningsverktyget WATO, vad du ska tänka på när du skriver om dig själv för dina efterkommande, förvirrande släktskap i Tolkiens värld, bokrecensioner och annat smått och gott.

Om magasinet

shf 5 nummer webbI Släkthistoriskt Forum får du som släktforskar nyheter, historiska tillbakablickar och konkreta tips på hur du löser släktforskningens små och stora mysterier.

Magasinet ges ut av Sveriges Släktforskarförbund sedan 1982 och utkommer med fem välfyllda nummer om året. 

En helårsprenumeration kostar 349 kr. Du kan även prenumerera digitalt och på olika paket.

Läs mer och börja prenumerera

 

Mer om bilden längst upp i nyheten: Från vänster syns ”Hilda Hellstenius (1872-1968), g. Palm, Harriet Leffler, g. Heijl (1872-1957), Hulda Wahlström (1870-1949), lärarinna, Dagmar Arwidsson )1871-1951, konstnär, Gertrud Lithander (1874-1897), Ellen Bjerre, g. Fallenius (1872-1952) och Albertina Leffler, g. Stangenberg (1874-1954)”. Namnuppgifter enligt anteckningar vid fotografiet. Foto: James Bourn/Uppsala universitetsbibliotek.

 

 

Annonser