Med endast ett par veckor kvar att beställa Släktforskarnas årsbok 2020 till förköpspris är det dags att presentera nästa skribent. Olof Cronbergs artikel fokuserar på det viktiga området källkritik och lär bland annat ut hur du avslöjar falska led i släktträdet. 

Olof Cronberg foto 2015Olof Cronberg 2015. Foto: privat. Till vardags läkare i Växjö, är denne välkände skånske släktforskarprofil en pionjär inom användandet av datateknik för släktforskare. Han har aktivt bidragit till många av de kreativa hjälpmedel som föreningen DIS genom åren skapat och där var han också under flera år ordförande.

I årets upplaga av Släktforskarnas Årsbok medverkar Olof med en artikel som fått det spännande namnet Konsten att avslöja falska rötter. Författaren går igenom en rad källor och försöker avgöra vilken som är mest trovärdig och hur felet en gång kan ha uppstått. Bland annat inför han de tre begreppen: Omedvetna fel, Naiva fel och Medvetna fel där den sistnämnda kan bero på att någon medvetet har skapat falska led i stamtavlan för att få fina släktkopplingar längre bak i tiden. 

Läs hela den fascinerande artikeln i Släktforskarnas årsbok 2020.

 

årsbok 2020 3d 2Släktforskarnas årsbok 2020 finns nu att beställa till förköpspris eller som del i prenumerationen Premium Guld.Beställ årsboken till förköpspris

Nu finns Släktforskarnas årsbok 2020 att beställa till förköpspriset 295 kr (ord. pris: 350 kr + frakt). Sista dagen att beställa årsboken till förköpspris är den 30 april. Förköper du årsboken får du den levererad till din brevlåda före midsommar.

Mer om innehållet i Släktforskarnas årsbok 2020

Spara mer med prenumerationspaket

Nytt för i år är att den som redan har en prenumeration hos Rötter sparar ännu mer genom att uppgradera sin nuvarande prenumeration till det förmånliga paketet Premium Guld, där årsboken ingår. Uppgraderar du din prenumeration betalar du endast mellanskillnaden. Logga in på ditt Rötter-konto och gå till sidan för prenumerationer för att se ditt personliga pris.

Förköp eller läs mer om prenumerationerna här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Vill du komma dina anfäder och anmödrar lite närmare? Är du nyfiken på nya källor och tekniker? Rött...

Nu är det semestertider och även Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln kommer at...

Vigslar kan vara luriga att hitta i kyrkböckerna. Ett par kunde gifta sig makens eller makans hembyg...

För många av oss kommer sensommaren att kännas lite mer tom än vanligt, sedan Släktforskardagarna st...

Totalt sju släktforskare – fem kvinnor och två män – står nu redo att hjälpa polisen om de behöver s...

Fler artiklar

Annonser