Michael Lundholm, expert på källkritik, bjuder i årets utgåva av Släktforskarnas årsbok på en ordentlig släktutredning med noggrant utvalda källor.

Michael Lundholm. Foto Petter Karlberg, Riksbanken.Michael Lundholm. Foto Petter Karlberg, Riksbanken.Välkände släktforskaren Michael Lundholm, till vardags professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, bidrar till årets årsbok med en tät genealogisk utredning om släkten Behm från Gävle. Han har använt sig av en mängd olika och ibland oväntade källor med vars hjälp han lyckas få ihop enstaka nedslag i 1600-talskällorna till en sammanhängande genealogi. Som den skicklige källkritiker han är, blir artikeln också till en studie i hur man värderar och noterar de källor och den litteratur man använder sig av i sin forskning.

Läs hela den fascinerande artikeln i Släktforskarnas årsbok 2020.

Michael Lundholm har även skrivit boken Källkritik och källhänvisningar, som är nummer elva i Sveriges Släktforskarförbunds handboksserie.

Beställ årsboken till förköpspris

Nu finns Släktforskarnas årsbok 2020 att beställa till förköpspriset 295 kr (ord. pris: 350 kr + frakt). Sista dagen att beställa årsboken till förköpspris är den 30 april. Förköper du årsboken får du den levererad till din brevlåda före midsommar.

Mer om innehållet i Släktforskarnas årsbok 2020

årsbok 2020 3d 2Släktforskarnas årsbok 2020 finns nu att beställa till förköpspris eller som del i prenumerationen Premium Guld.Spara mer med prenumerationspaket

Nytt för i år är att den som redan har en prenumeration på Släkthistoriskt Forum eller något av Rötters premium-paket kan spara ännu mer genom att uppgradera sin nuvarande prenumeration till det förmånliga paketet Premium Guld, där årsboken ingår. Uppgraderar du din prenumeration betalar du endast mellanskillnaden. För att få Släktforskarnas årsbok 2020 behöver du ha uppgraderat till Premium Guld senast 30 april.

Så uppgraderar du din prenumeration: 

1. Logga in på ditt Rötter-konto
2. Gå till sidan för prenumerationer för att se ditt personliga pris på Premium Guld.

Observera att alternativet "Uppgradera" dyker upp först när du är inloggad. 

Förköp eller läs mer om prenumerationerna här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Vill du komma dina anfäder och anmödrar lite närmare? Är du nyfiken på nya källor och tekniker? Rött...

Nu är det semestertider och även Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln kommer at...

Vigslar kan vara luriga att hitta i kyrkböckerna. Ett par kunde gifta sig makens eller makans hembyg...

För många av oss kommer sensommaren att kännas lite mer tom än vanligt, sedan Släktforskardagarna st...

Totalt sju släktforskare – fem kvinnor och två män – står nu redo att hjälpa polisen om de behöver s...

Fler artiklar

Annonser