Förköper du årsboken får du den i brevlådan före midsommar och kan spendera sommarkvällarna uppslukad av berättelser om bland annat okända fäder, dramatiska levnadsöden och hisnande resor. Detta vet Ted Rosvall, som är redaktör för Släktforskarnas årsbok 2020.

I klippet ovan ser du honom själv berätta om innehållet. OBS! Låg ljudvolym – hörlurar rekommenderas.

Har du ännu inte beställt ditt exemplar är det nu hög tid att göra det. Till och med 30 april kostar årsboken endast 295 kr inkl. frakt. Därefter gäller ordinarie pris: 350 kr + frakt 69 kr. Längre ner ser du hur du gör för att få den till bästa möjliga pris.

Släktforskarnas årsbok 2020Spännande sommarläsning utlovas i Släktforskarnas årsbok 2020Tretton vid ordet

I Släktforskarnas Årsbok 2020 medverkar inte mindre än 13 författare. Några, som till exempel Thomas Fürth, Markus Gunshaga och Lisa Qviberg, känner vi ifrån tidigare årsböcker, men det finns också debutanter, som Emma Reichert och Ulf Lindén.

Några av artiklarna berättar om försvunna sjömän, okända fäder och gamla skråhandlingar, medan andra tar upp dramatiska levnadsöden, ond bråd död och farliga seglatser i främmande farvatten.

Konsten att avslöja falska rötter heter Olof Cronbergs bidrag som varnar för att ta redan etablerade släktrelationer för självklara medan Thomas Fürth tar oss med på en hisnande Europaresa bland Messianska judar och märkliga profeter.


Okända fäder bevisas

Leif Gidlöfs jakt efter en okänd far borde vara av särskilt intresse för alla dem, och det är väl de allra flesta av oss, som har sådana i antavlan. Genom att försöka hitta en gemensam anfader till alla de matchningar han fått på sitt DNA-test lyckas det honom till sist att "bevisa" vem som måste ha varit den okände fadern.

årsboken sista chansen författareEva Johansson, Leif Gidlöf och Lisa Qviberg är några av författarna som medverkar. Foton: Privata.
Överkurs i släktforskning

Den som intresserar sig för 1600-talsgenealogier – släktforskarnas överkurs – blir inte heller utan. Från ofrälse till adel och utslocknande, Släkten Behm från Gävle och Om adliga ätten Weinholtz' ursprung och tidigare släktled heter tre lärda och väl dokumenterade uppsatser som samtidigt ger tips och inspiration om var det kan vara värt att leta.

Släktforskarnas årsbok 2020 är en välmatad volym, ett smörgåsbord av släktforskningsrelaterade uppsatser med varierande stil och innehåll – till nytta och nöje! 

Så beställer du årsboken till förköpspris

1. Logga in på ditt Rötter-konto

2. Gå till sidan för prenumerationer

3. Beställ Släktforskarnas årsbok 2020.

Du som sedan tidigare prenumererar på Släkthistoriskt Forum kan med fördel uppgradera till Premium Guld för bästa möjliga pris.

Observera att alternativet "Uppgradera" dyker upp först när du är inloggad och har en pågående prenumeration sedan tidigare.

Premium GuldFör den som redan är prenumerant kan paketet Premium Guld vara av intresse. Spara mer med Premium Guld

Från och med i år kan den som redan har en prenumeration på Släkthistoriskt Forum eller något av våra prenumerationspaket spara ännu mer genom att uppgradera sin nuvarande prenumeration till det förmånliga paketet Premium Guld, där årsboken ingår.

Uppgraderar du din prenumeration betalar du endast mellanskillnaden från den prenumeration du har upp till Premium Guld (max 499 kr).

Logga in på ditt Rötter-konto för att se ditt personliga pris på Premium Guld. 

Samma slutdatum gäller oavsett om du förköper eller uppgraderar – beställ senast 30 april för att få Släktforskarnas årsbok 2020.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser