Helt lätt är det inte att släktforska i de svenska emigranternas favoritstad, Chicago, men efter hand släpps det nya databaser som underlättar släktjakten. I dag gästbloggar Ted Rosvall om en färsk sådan resurs. Missa inte det!

JUSTERAD Tillie and GottfridDet fanns en tid då Chicago var Sveriges tredje stad, med fler svenskfödda än Malmö. Men att hitta spåren efter anfäder och anmödrar i Mellanvästerns storstad kan vara en utmaning.

Desto mer kan vi glädjas åt den nya databas som nu finns att söka i.

Läs mer i dagens gästblogg, skriven av Ted Rosvall.

Fler godbitar från veckans Rötterblogg

I veckan bjöd Rötterbloggen dessutom på spännande och engagerande läsning om bland annat musikaliska släktöden, digitala hjälpmedel för släktforskaren, begravningshistoria och boktips för blivande släktboksförfattare.

  • Rötterbloggaren Anton Rosedahl bjöd i vanlig ordning på en rörande biografi, denna gång över Leonard Lundström, som verkar ha varit en både händig och musikalisk man. Läs den här.

  • Vad har Spånga gemensamt med den amerikanska södern? Mats Ahlgren delade med sig av sina funderingar kring släktforskningens vindlande vägar och drar paraleller mellan emigrantforskning, arkitektur och ny teknik. Läs bloggen här.

  • Är du intresserad av kyrkogårdar i Malmöområdet eller begravningshistoria i allmänhet? Då har Rötterbloggaren Helena Nordbäck ett boktips till dig. Lär mer här.

  • Eller funderar du på att skriva en släktbok? Eva Johansson gav i lördagens rötterblogg finfina lästips som kan inspirera. Här hittar du dem.

Gå till Rötterbloggen

rotter bloggen original

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button