Addenda et corrigenda

Errata

Kärt barn har många namn!
 
I många faktaböcker finns det en avdelning för RÄTTELSER och TILLÄGG - sådant som borde ha arbetats in i texten men som inte riktigt hanns med. Likaså kan denna avdelning finnas med i nya upplagor av samma bok, eller i senare volymer i en serie. Så även i Släktforskarnas Årsbok, vars 37:e utgåva nu förbereds.
 
Som vi alla vet, är släktforskning inte en definitiv vetenskap. Det kommer ständigt nytt material, nya källor, nya digitala resurser och inte minst register och databaser. Det som ansågs vara ett slutresultat 1988 - här kommer vi inte längre - kanske med hjälp av den nya tekniken har förlösts och givits nya potentiella möjligheter. Forskningen står aldrig stilla ...
 
Så, kära tidigare medarbetare i Släktforskarnas Årsbok. Du som skickade in artiklar för 10, 20 eller 30 år sedan, eller så sent som 2023, och har hittat ny spännande information: Hör av dig till
 

arsboken@rotter.se

 
så får vi diskutera möjligheten av en liten tilläggsartikel med rättelser som kanske medför helt nya teorier.
Vi är naturligtvis intresserade av den nya informationen i sig, men också vägen dit! HUR du hittade fram och vilka konsekvenser det nya materialet får för din artikel och för din forskning.
 
Välkommen med dina addenda et corrigenda! Ju förr desto bättre!
 
Ted Rosvall
Årsboksredaktör
 
 
×
Håll dig informerad

När du prenumererar på Rötterbloggen kommer vi att skicka dig ett e-post när ett nytt blogg-inlägg kommit så att du inte missar något.

Min stora släkt
Upp och ner, hit och dit
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Gäst
20 april 2024

Captcha bild