Slaakten Ritter detaljDetalj ur ett mycket gammalt dokument om släkten Ritter från Lübeck. Foto: Privat.
Digitaliseringen har gjort att släktforskning som tidigare varit nästintill omöjlig nu blivit möjlig. Men tar vi chansen och vidgar våra vyer? I årets upplaga av Släktforskarnas årsbok visar Olof Cronberg hur vi kan ta oss till 1600-talets Tyskland och Nederländerna med hjälp av nätets skatter.

cronberg litenOlof Cronberg. Foto: privat.För några år sedan publicerade Olof Cronberg i Släktforskarnas årsbok som hette just "Forska i fantastiska Europa". Tanken med den artikeln var att visa på vilka möjligheter som uppstått i samband med digitaliseringen av källmaterial inte bara i Sverige utan runt om i Europa.

I del två, som är med i årets upplaga av Släktforskarnas årsbok visar han på ytterligare exempel som blivit möjliga tack vare nätet och som varit nästan omöjliga att lyckas med för dem som tidigare försökt släktforska utanför vårt eget land.

Denna gång går resan till Lübeck i Tyskland och Zutphen i Nederländerna. Bilden visar en detalj ur ett mycket gammalt dokument om släkten Ritter från Lübeck.

Förbeställ eller uppgradera din prenumeration

Nu är förköpsperioden för Släktforskarnas årsbok igång. Fram till den 30 april kan du förköpa årsboken för bara 325 kronor inkl. frakt (ord. pris 379 kr + frakt 75 kr).

Prenumererar du redan på Släkthistoriskt Forum är det en mycket god affär att uppgradera till paketet Premium Guld, där årsboken ingår.

Förbeställ årsboken eller uppgradera till Premium Guld

Här kan du läsa mer om innehållet i Släktforskarnas årsbok 2022

dna 2 arsboken

 

Annonser