Släktforskarnas årsbok är forumet för längre artiklar om släktforskning och angränsade ämnen i en trevlig mix. Välskrivna och initierade artiklar ger dig nya perspektiv på såväl forskningen som metod som förfädernas liv och miljö. Du får tips och inspiration till hur du kan komma vidare med din forskning.
I årsboken 2024 ingår bland annat artiklarna:
På jakt efter länken mellan olika släktled, om ett par fastigheter på Ladugårdslandet i Stockholm 1774 till 1894.
Thomas Fürth
I tanke att gå hem till Lappland, om ett oväntat samiskt porträtt.
Leif Grundberg
Våg vid våg jag såg, tackjärnet, dess vägar, vågar och vägare.
Björn Hagelin
Hittebarnet, inte bara moder okänd.
Jan Appelquist
Skådespelarfamiljen Strindin, en lång tragedi med ett lyckligt slut.
Kerstin Jonmyren
Cirkussläkterna Herzberg, Eisfeldt och Mundeling.
Ann-Charlotte Eisfeldt
Utanförskap, en släktforskares glädje 300 år senare.
Gunilla Ramstedt
Lars Gustaf Ståhle, hans släkt och yrkesmiljö.
Arend Wallenquist
Mitt liv är en våg, verkligheten bakom dikten.
Gärd Wickléus
Forska i fantastiska Europa, Del IV: Tyskland, Nederländerna, Belgien och Frankrike.
Olof Cronberg
T.o.m. 30 april kan du beställa årets årsbok till ett förmånligt förköpspris 395 kr inkl. frakt. Levereras till din brevlåda före midsommar. Fr.o.m. 1 maj kan du förköpa nästa års årsbok. När årsboken har kommit från tryckeriet kommer den att finnas tillgänglig att köpa i Rötterbokhandeln till ordinarie pris 399 kr + frakt 95 kr.
Sedan 2017 är Ted Rosvall redaktör för Släktforskarnas årsbok. Ted Rosvall är kyrkomusiker, förläggare, föreläsare och författare och har släktforskat sedan barnsben. Åren 2000-2008 var han förbundsordförande i Sveriges Släktforskarförbund och drog under denna tid igång en rad projekt och kampanjer, bl.a. "Namn åt de döda", "Swedgentour" och "Rädda våra socknar". På eget förlag har han utgivit ett 25-tal böcker, de flesta med anknytning till Europas kungahus, samt kvartalstidskriften Royalty Digest Quarterly.
Hans "magnum opus" är det genealogiska uppslagsverket Bernadotteättlingar (1992/2010) och han har också författat en kåseribok på temat släktforskning: Teds tankar (2009). Tillsammans med Anna-Lena Hultman har han sammanställt de mycket uppskattade handböckerna Emigrantforskning (2009) och Emigrantforska på nätet (2017).
Ted är sedan 1972 bosatt i sin morfars farfars fars gamla hus i Falekvarna utanför Falköping.