dodboken9 usb Så här kommer Dödbokens nionde version att se ut för den som köper den på usb-sticka.
Just nu pågår slutspurten med nästa version av Sveriges dödbok. En glad nyhet är att den nionde versionen av den storsäljande databasen även innehåller uppgifter från ett gäng utländska församlingar. 

Inte nog med att en ny, efterlängtad version av Sveriges dödbok kommer att släppas lagom till jul – som en bonus innehåller den nya versionen dessutom extramaterial från ett antal utländska församlingar. 

Det här är församlingarna som du kommer att hitta (med varierande tidsspann) i den kommande dödboken, utöver alla som avlidit i Sverige 1815-2022:

Ulrika Eleonora församling i London
Sofia församling i Paris
Sjömansmissionen i Marseille
Sjömansmissionen i Bremen
Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin
Gustav Adolfskyrkan i Hamburg
Svenska Gustafskyrkan i Köpenhamn
Svenska Margaretaförsamlingen i Oslo
Gammalsvenskby i Ukraina

Det är viktigt att känna till att detta är extramaterial och det finns många utländska församlingar som inte finns med och som det i dagsläget inte finns några planer på att registrera (t.ex. i USA).

Läs mer om den kommande versionen av Sveriges dödbok här

FAKTA: Sveriges dödbok

Arbetet med att ta fram nya versioner av Sveriges dödbok har pågått sedan 2002 genom projektet Namn åt de döda. Idag arbetar omkring 500 volontärer med att tyda kyrkböckernas anteckningar och registrera poster i databasen. Utan dem hade inte dödboken varit möjlig att ta fram.

Den senaste versionen av Sveriges dödbok, nummer 8, utkom vintern 2021 och sträcker sig från 1830 till 2020. Den innehåller namn, födelseort, dödsort, adress, civilstånd samt datum för födelse, död och civilståndsändring för de 15,4 miljoner som avled mellan de åren. 

Version 9 av Sveriges dödbok kommer förhoppningsvis på usb och som abonnemang på Rötter, (den här webbplatsen) i november-december 2023.


Annonser