Nu är våren i full gång, i alla fall i Rötters kalendarium, där du just nu hittar mängder med öppna hus, släktforskarjourer, föredrag och annat för nya släktforskare. De flesta av aktiviteterna är dessutom helt gratis.

fagel pa kvistÄr du nybörjare och skulle vilja få hjälp med att komma igång med din släktforskning? Då kan du glädjas åt att det finns en mängd spännande evenemang att delta i framöver, på flera håll i landet.

Här är några tips på aktiviteter för den spontane, som hålls idag och imorgon:

Måndag 26 februari kl. 17.00-20.00:
Släktforskningshjälp på Tranströmerbiblioteket

Plats: Tranströmerbiblioteket, Stockholm

Erfarna släktforskare från StorStockholms Släktforskarförening kommer att vara på plats för att hjälpa dig med din släktforskning. Ta med dina frågor och få hjälp med att navigera genom arkiven och tyda gammal handstil. Du har även tillgång till olika släktforskningsprogram och databaser på plats. Alla är välkomna!

Läs mer här

Måndag 26 februari kl. 18:00-20:00:
Föreläsning: Hur använder man Disgen?

Plats: Säffle bibliotek, Värmland

Gunnar Jonsson håller en föreläsning om grunderna i släktforskarprogrammet Disgen. Om du vill lära dig mer om hur man använder detta program är det ett utmärkt tillfälle att passa på. Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade.

Läs mer här

Tisdag 27 februari kl. 18:30:
Föreningen Nässjöbygdens Släktforskares 50-årsjubileum och föredrag av Kalle Bäck

Plats: Frälsningsarméns samlingssal, Nässjö

Föreningen firar sitt 50-årsjubileum med årsmöte och ett spännande föredrag av Kalle Bäck om matens och dryckens historia. Evenemanget är öppet för föreningens medlemmar.

Läs mer här

Tisdag 27 februari kl. 13:00-16:00:
Öppet hus hos Södertälje Släktforskarförening

Plats: Södertälje Släktforskarförenings lokal

SSff ger möjlighet till forskning i fler än 35 olika databaser. Ledare som hjälper dig att läsa och söka i dem finns till hands. Alla nybörjare är välkomna att delta!

Läs mer här

Tisdag 27 februari kl. 15:00-17:00:
Jourhavande Släktforskare i Flen

Plats: Biblioteket i Flen

Behöver du hjälp med din forskning? Hjo-Tibro Släktforskarförening står till tjänst med jourhavande släktforskare i lokalen, som du hittar bakom Biblioteket i Hjo, Västergötland. Öppet för alla, oavsett erfarenhetsnivå.

Läs mer här

Tisdag 27 februari kl. 17:30-19:30:
Släktforskarcafé Vingåker

Plats: Hembygdsföreningens lokal, Vingåker

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening bjuder in till ett släktforskarcafé. Kom och släktforska med egen dator och få hjälp av eller diskutera med andra släktforskare. Alla är välkomna, både nybörjare och erfarna släktforskare. Fika för 20 kr erbjuds.

Läs mer här

Tisdag 27 februari - Tisdag 02 april 2024 kl. 18:00:
Grundkurs i släktforskning med Dis-Filbyter

Plats: Föreningshuset Fontänen, Linköping, Östergötland

Vill du lära dig grunderna i släktforskning och hur man använder verktyg som Arkiv Digital och Riksarkivet? Då är den här kursen perfekt för dig! Lär dig hur du kommer igång med din forskning, dokumenterar dina fynd och använder "levande arkiv". Kursen är öppen för alla intresserade.

Läs mer här

Tisdag 27 februari kl. 18:00-20:00:
Föreläsning om hur man gör en släktpresentation i Disgen

Plats: ABF Ostkupan, Mjölby

Anders Lindman Hjalmarsson håller en föreläsning om hur man skapar en släktpresentation med hjälp av Disgen. Genomgång av verktygen för att skapa html-filer och dela med sig av sin släktforskning. Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade.

Läs mer här

Behöver du lite framförhållning?

Är du upptagen under de närmsta dagarna eller är du en person som behöver lite framförhållning? I Rötters kalendarium kan du söka på vad som händer nära dig, både i närtid och längre fram. 

Gå till Rötters kalendarium


Bild: The graphics fairy.

Annonser