dodboken9 usb Så här kommer Dödbokens nionde version att se ut för den som köper den på usb-sticka.
Nu närmar vi oss släppet! Sveriges dödbok 9 på usb kommer att finnas till försäljning i Rötterbokhandeln fredagen den 24 november. Webbversionen kommer däremot att behöva lite mer tid innan det blir dags för lansering.

Efter att Sveriges dödbok på usb släppts kommer du enklast kunna beställa ditt exemplar direkt i Rötterbokhandeln på nätet: www.rotterbokhandeln.se. Det kommer inte vara möjligt att förbeställa produkten via e-post eller telefon.

Webbversionen släpps senare

Arbetet med att lansera Sveriges dödbok i webbversion på Rötter pågår för fullt. Men planen att släppa databasen i abonnemangsform samtidigt som usb-versionen har man tyvärr blivit tvungen att frångå.

Databasen i princip är färdigbyggd, men det krävs fortfarande en del arbete med optimeringen för att den ska fungera bra för alla användare på Rötter – något som förbundet behöver extern hjälp med att slutföra. Hur lång tid det kommer att ta är svårt att säga just nu, men vi återkommer med information om detta här på Rötter så snart vi kan.

Mer om dödboksversionerna:

usb eller webb

Sveriges dödbok 9 (usb)

Inköp: Fysisk produkt med databasen på usb som beställs i Rötterbokhandeln och installeras på din dator.

Pris: Inköpspriset är en engångskostnad för produkten: 650 kr (ordinarie pris), 600 kr (medlemspris), 550 kr (föreningspris).

Uppdateringar: Uppdateras ej, senare versioner behöver köpas på nytt för att få tillgång till rättelser och uppdateringar av nyregistrerade uppgifter.

Kompatibilitet: Fungerar ej på Mac utan inköp av tilläggsprogram.

Sökning: Fler avancerade sökmöjligheter än i webbversionen (samma som i tidigare versioner).

Fleranvändarlicenser: Köps som vanligt i Rötterbokhandeln och gäller för den specifika versionen, Sveriges Dödbok 9.

 

Sveriges dödbok webbversion

Inköp: Beställs på Rötter, tillgång till databasen via inloggning direkt på plattformen.

Pris: Abonnemang som förnyas och betalas årligen: 399 kr/år, (100 kr rabatt på valfri prenumeration eller abonnemang med föreningskod gäller).

Uppdateringar: Rättelser införs löpande och uppdateringar med nyregistrerade uppgifter tillkommer ett par gånger om året.

Kompatibilitet: Fungerar oberoende av operativsystem, både på PC och Mac.

Sökning: Webbanpassade sökmöjligheter, * funktionen för att visa kopplingen mellan gammal och ny församling finns ej. Färre avancerade sökmöjligheter än på usb, t.ex. kan du inte söka på yrke, även om info om yrke finns att visa i posten.

Fleranvändarlicenser: Köps genom att kontakta kansliet och förnyas årligen.

 

Annonser