SVT ALLTFORSVERIGE 2023 720x405Foto: Christoffer Lomfors/SVT
Programmet där tio svensk-amerikaner ger allt för att få träffa sin förlorade svenska släkt är tillbaka med en ny säsong den 16 oktober. Här kan du läsa mer om årets deltagare.

Förra året vann Allt för Sverige Kristallen för bästa tävlingsreality. Nu är programmet tillbaka med en elfte säsong, som har premiär på måndag 16 oktober. Som tidigare tävlar tio amerikaner med rötter i Sverige om att få träffa sin svenska släkt.

Bland årets deltagare hittar vi bland annat ett frisbee-proffs, en singer- songwriter och en uppfinnare. Gemensamt har de alla en dröm om att få veta mer om sina svenska rötter.

Här är deltagarna i säsong 11 av Allt för Sverige:

Daniel Ray Hilsinger, 36 år – Orinda, Kalifornien
Canceröverlevare med hjärtat och känslorna utanpå som tidigare arbetat med film i New York. Efter sjukdomen har Daniel flyttat hem till Kalifornien där han satsar på en karriär som singer- songwriter.

Billie King, 42 år – Brownsburg, Indiana
Ensamstående mamma som arbetar som finansanalytiker och som tycker om sång och skrivande på fritiden. När Billie föddes var hennes mamma bara 16 år gammal och hon har inte träffat sin pappa sedan hon var liten. Hon söker sina rötter i hopp om att finna en familj till sig och dottern.

Matthew Soderberg, 24 år – Wayne, Pennsylvania
Beskrivs som en driven kille som jobbat sig upp från relativt enkla förhållande. Efter en universitetsexamen i internationella relationer har Matt nu tagit ett sabbatsår för att resa och skriva.

Daniel Crow, 22 år – Edmond, Oklahoma
Ambitiös kille med många bollar i luften. Han jobbar för NBA-laget Oklahoma Thunder, studerar historia på universitetet och utbildar sig samtidigt till pilot. Daniel är även religiös och tar sin tro på stort allvar.

Michael Jackson, 46 år – Roswell, Georgia
Före detta rugbyspelare som idag arbetar inom fastigheter och även kör skolbuss. Michael är svensk på mammans sida och afroamerikansk på sin pappas. Han stod väldigt nära sin svenska mormor som dog när Michael var 20 år gammal.

Desiree Davis, 57 år – Girard, Pennsylvania
Föddes i Jönköping av amerikanska föräldrar med svenskt ursprung. Familjen flyttade tillbaka till USA när Desiree var två år och sedan dess har ingen varit tillbaka. Desiree känner sig som en udda fågel i sin familj och vill därför veta mer sitt svenska arv.

Mike Anderson, 70 år – Wilton, Kalifornien
Mike är en snart pensionerad reklamare som bor på en ranch i norra Kalifornien. Som barn kallades Mike för ”the Swede” och nu drömmer han om att se den plats han hört berättas om så många gånger från sin pappas sida.

Karl Ekwurtzel, 33 år – Atlanta, Georgia
Karl är professionell idrottare inom Ultimate Frisbee och arbetar även som programmerare. Som idrottsman är Karls största rädsla att inte kunna fortsätta sporta. Han vill veta om det finns fler atleter i släkten, på sin svenska sida, som delar hans passion.

Kirsten Holmberg, 32 år – Easthampton, Massachusetts
Djur- och naturälskare som är väldigt spirituell. Kirsten arbetar inom hälsa och anser att allt levande har en själ. Hon vill gärna uppleva den svenska kulturen och föra traditionerna vidare.

Lillian Knutson - Winnail, 50 år – Waxhaw, North Carolina
Född och uppvuxen i ”Swedville”, Quebec, Kanada dit hennes förfäder kom från Sverige. Lilians familj var med i domedagssekten Wordwide Church of God fram till att hon var 21 år och sekten splittrades. Idag är hon fortfarande religiös och söker nu sina svenska och samiska rötter.

Programmet har premiär på SVT Play måndag 16 oktober kl. 02.00 och sänds i SVT1 kl. 20.00 samma kväll.

Se trailern på SVT play

Annonser