soldater varmland 1860Har du soldater i släkten? Då kanske du hittar dem bland de nya källorna i Arkiv Digital. Målning: "Värvare" av Gustaf Cederström. Foto: Nationalmuseum.
Arkiv Digital har nyligen uppdaterat sitt register över personer i Generalmönsterrullorna, med sökbara uppgifter från 37 regementen. 

Söker du militära släktingar är Generalmönsterrullorna en bra källa. För att det ska bli lättare att hitta den person man söker har Arkiv Digital skapat ett register till dessa. Registret har nu uppdaterats med 120 153 sökbara poster från inte mindre än 37 olika regementen.

AM.025281 soldatmossaLägermössa m/1860 för manskap vid Värmlands fältjägarkår. Foto: Armémuseum

Totalt innehåller registret över generalmönsterrullor nu drygt 4,1 miljoner sökbara poster. Vilka årtal och regementen som finns med kan du se på den här länken.

Vill du veta mer om hur man forskar på militärer så finns Magnus Lindskogs föreläsning om ”Ryttare, dragoner och soldater” på Arkiv Digitals YouTube-kanal.

För att söka i generalmönsterrullorna loggar du in på app.arkivdigital.se, klickar på Registersökning och väljer Generalmönsterrullor i listan över registerkällor. Du behöver ha ett abonnemang hos Arkiv Digital för att kunna söka i registret.

Missa inte Centrala Soldatregistret

Ett tips för dig som söker efter soldater som tjänstgjort i andra regementen, eller för dig som inte har Arkiv Digital, är att söka dina militära anfäder i Centrala Soldatregistret. Senast i somras kompletterades jätteregistret med både nya och uppdaterade poster.

Du hittar sökdatabasen via webbplatsen www.soldatreg.se

Annonser