Postsäckar fyllda med dödböcker, på väg ut mot kundernas brevlådor. Foto: Sveriges Släktforskarförbund.Postsäckar fyllda med dödböcker, på väg ut mot kundernas brevlådor. Foto: Sveriges Släktforskarförbund.

Förra fredagen släppes Sveriges dödbok 8 – till mångas stora glädje. På bara ett par timmar såldes över 1000 exemplar, och under veckan som gått har ytterligare 2500 beställningar gjorts.

Sveriges dödbok är Sveriges Släktforskarförbunds mest populära databas genom tiderna. Att även den åttonde utgåvan skulle bli populär var inte en överraskning. När databasen släpptes var de köpsugna kunderna så många att Rötterbokhandeln en kort stund blev överbelastad, och på bara en vecka har över 3 500 beställningar gjorts.

Medför längre leveranstider

På grund av det stora antalet beställningar, och att dödböckerna inlevereras till Rötterbokhandelns lager allt eftersom de tillverkas, kan man just nu räkna med en leveranstid på 7 till 14 dagar. Varje dag packar och skickar förbundskansliet så många beställningar som det bara går. 

Enligt Mikael Hoffsten, bokhandelsansvarig hos Sveriges Släktforskarförbund, finns heller ingen anledning till oro för att dödböckerna ska ta slut före jul:

 – De kommer att räcka, dock kommer många att få sina varor under julveckan.

Sista beställningsdag för chans att få dina varor före jul är den 14 december.

Här köper du Sveriges dödbok 8

Hjälp till att ta fram nästa databas

Förbundets uppskattade databaser för släktforskare tas fram med hjälp av frivilliga krafter. Proffsiga registrerare som arbetar oförtrutet för att vi alla ska kunna glädjas åt nya databaser att söka släktingar i. 

Vill du bli en i registrerargänget? Just nu söker förbundet registrerare till nästa version av Sveriges dödbok, som väntas bli klar redan 2023, samt till Sveriges befolkning 1940, som tas fram i samarbete med Riksarkivet. 

Här kan du läsa mer om arbetet med Sveriges dödbok 9, och här kan du läsa mer om Sveriges befolkning 1940.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button