Handla julklapparna i god tid före 15 december så borde de hinna fram före jul.Handla julklapparna i god tid före 15 december så borde de hinna fram före jul.

Det lackar mot jul och Rötterbokhandeln har laddat upp med julklappstips till alla släktforskare och historieintresserade. Bland mycket annat finns nu de två efterlängtade nyheterna Sveriges befolkning 2000 och Stockholmsforska.

Släktforskningen har trots en del motgångar stått stadig under året – vissa av företagen har till och med märkt av en ökad trafik på webbsidorna.

Kanske har du själv upptäckt något nytt om din släkt som du vill fördjupa dig i, kanske känner du någon som just har börjat släktforska och behöver hjälp på traven. Rötterbokhandeln har klappar till släktforskare på alla nivåer – här kommer några tips.

Beställ före 15 december så får du hem dina varor innan jul.

De senaste nyheterna

I dag släpptes databasen Sveriges befolkning 2000, som innehåller alla som var folkbokförda i en svensk församling i slutet av år 2000, nästan 8,9 miljoner personer.

Den andra nyheten är särskilt intressant för den som har släkt från Stockholm. Släktforskning på stockholmsanor är lite annorlunda i förhållande till övriga landet. Med boken Stockholmsforska får du veta vad som skiljer och hur du hittar till arkiven.

Fler tips bland det senast inkomna är till exempel handböckerna Inlåsta: Släktforska i polis-, fängelse- och anstaltsarkiv och Kyrkoforska: Släktforska i kyrkliga dokument och minnesmärken, samt boken Uniformen berättar: Från karoliner till kamouflage.

Årets nyheter har bjudit på variation: två nya böcker i handboksserien, två fristående faktaböcker och en mycket efterlängtad databas.Årets nyheter har bjudit på variation: två nya böcker i handboksserien, två fristående faktaböcker och en mycket efterlängtad databas.

Till nybörjaren

Till din nya eller blivande släktforskarkompis är favoriten Sveriges dödbok 7 med cirka 13 miljoner döda ett självklart tips.

Grundkursboken Kom igång med din släktforskning är också ett bra verktyg till nybörjaren som behöver lite hjälp på traven.

Till DNA-entusiasten

Allt fler släktforskare DNA-testar sig, men resultaten är många gånger lätt obegripliga. Med boken Från DNA-test till släktträd får du hjälp att tolka och tyda ditt DNA-testresultat.

För vidare fördjupning i DNA-släktforskningens värld är handboken Släktforska med DNA ett bra komplement. Det är också Sveriges Släktforskarförbunds mest populära handbok någonsin – snart inne på den tionde tryckningen.

Julklappar finns till både nya släktforskare och den som vill fördjupa sig.Julklappar finns till både nya släktforskare och den som vill fördjupa sig.

Stora och små klappar

Ett vackert släktträd är ett måste på släktforskarens vägg. Ge bort ett att fylla i, eller köp i god tid och fyll i det åt någon. Rötterbokhandeln har större och mindre släktträd med olika motiv.

Eller varför inte ge en nättare julklapp i form av Släktforskarens lilla faktabok, som innehåller intressanta fakta och statistik för både nytta och nöje?

Släktforskarnas almanacka 2021 är en vägghängd kalender i format A4. Förutom viktiga datum för släktforskaren innehåller den också söta fotografier på släktens älskade husdjur. En given julklapp till djurvännen!

En julklapp behöver inte alltid vara stor. Tillbehör och mindre böcker finns också att köpa i Rötterbokhandeln.En julklapp behöver inte alltid vara stor. Tillbehör och mindre böcker finns också att köpa i Rötterbokhandeln.

Till den nyfikne

Ge bort en prenumeration på fem välfyllda nummer av Släkthistoriskt Forum, eller varför inte ett Premiumpaket med extra allt? 

Här kan du läsa mer om de olika prenumerationerna

Premium Guld är så klart julklappen med extra allt. En lite blygsammare start kan vara en prenumeration på Släkthistoriskt Forum, 5 nr.Premium Guld är så klart julklappen med extra allt. En lite blygsammare start kan vara en prenumeration på Släkthistoriskt Forum, 5 nr.

Bläddra bland fler spännande produkter i Rötterbokhandeln 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Den 28 januari bjuder Centrum för Näringslivshistoria in till ett gratis lunchseminarium som välkomn...

Svea Livgarde firar 500 år

År 1521 grundades Svea Livgarde, vilket gör det till ett av världens fem äldsta förband. Detta jub...

Sveriges befolkning 2000 var efterlängtad. Första tryckningen sålde slut nästan direkt och det stora...

Vilken bok tycker du förtjänar utmärkelsen Årets släktforskningspublikation? I år har Sveriges Släkt...

2020 års utgåva av Svenska Släktkalendern har temat religion och bjuder på genealogsk och biografi...

Fler artiklar

Annonser