2022 Slaaktforskarvecka Skane webb
Tillsammans med fjorton medlemsföreningar arrangerar Skånes Släktforskarförbund åter en späckad släktforskarvecka i början av juli. Förgyll din semester med guidade vandringar, digitala föreläsningar och dna-släktforskning. 

Intresset för släktforskning, hembygdsforskning och dna-släktforskning lockar allt fler och i Skåne finns en mängd aktiva släktforskarföreningar som gärna tar emot besökare. Under de senaste åren har de skånska föreningarna därför gjort gemensam sak och bjudit in intresserade att ta del av en mängd olika släktforskningsrelaterade aktiviteter.

hans-goran_nilsson.jpgHans-Göran Nilsson, ordförande i Skånes Släktforskarförbund. Foto: Maria Bratt.Under Släktforskarvecka Skåne, som i år hålls den 4-9 juli, kommer besökarna bland annat ges möjligheten att dna-testa sig.

– Under sommaren vill många släktforskare besöka platser kopplade till sina anor, men det är en tid då släktforskarföreningarnas verksamhet normalt ligger nere. Men nu öppnar föreningarna upp för besökare. Vi kör det här arrangemanget för fjärde året och de ledord vi arbetar efter är enkelt, ideellt, trevligt och småskaligt – och vi hoppas på en stor uppslutning, säger Hans-Göran Nilsson, ordförande i Skånes Släktforskarförbund.

Chef för "kalla fall" och
antikvitetsexpert bland föreläsarna

Varje förening erbjuder ett program för en halv eller hel dag. Det blir en härlig blandning av föredrag, guidade vandringar, rådgivning, arkivvisningar, bildspel och mycket annat som har med släktforskning att göra. På plats finns experter som svarar på frågor, berättar och hjälper gärna såväl erfarna släktforskare som nybörjare bland besökarna. 

– På öppningsdagen hos Arkivcentrum Syd i Lund invigs Släktforskarvecka Skåne 2022. Det blir också intressanta föreläsningar av Joakim Bengtsson från SVT:s Antikrundan, Ewa-Gun Westford, före detta presstalesperson för Polisen i Skåne och Bo Lundgren, kriminalkommissarie och chef för ”Kalla fall”. Här finns också vårt stora bokbord med hembygds- och släktforskningslitteratur, tipsar Hans-Göran Nilsson.

Under resten av veckan blir det lokala aktiviteter utspridda på olika platser i Skåne. Alla detaljer finns på hemsidan sfvs2022.sgfm.se som uppdateras kontinuerligt samt på Facebook-sidan Släktforskarvecka Skåne. Deltagande föreningar har ytterligare detaljer om programmet på respektive hemsida och Facebook.

Här kan du läsa mer om Släktforskarvecka Skåne

Kika på programmet (PDF)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser