laptop computer keyboard storFoto: Pixabay
Släktforskning är i dag en helt datoriserad hobby – eller? Genom att svara på frågor kring ditt användande av datorn, internet och de digitala resurser som erbjuds släktforskare i dag kan du bidra med värdefull kunskap. På bloggen Släktresan kan du också ta del av resultatet av tidigare undersökningar.

Vilka resurser använder släktforskare och hur skiljer sig släktforskares datorvanor av i dag från de för ett tiotal år sedan? Dessa intressanta frågor ställer sig släktforskaren och bloggaren Annelie Jonsson, med användarnamnet Annelie Tagesdotter på Facebook.

Hon är medlem i Falbygdens Släktforskarförening, DIS och DIS-Väst och har även engagerat sig i Sveriges Släktforskarförbunds projekt. Hon är numera en erfaren släktforskare som med åren har kommit att specialisera sig inom bland annat emigrantforskning. 

Ska jämföras med tidigare undersökningar

Tekniska hjälpmedel för släktforskare är ett annat intresseområde och redan 2002 och senast 2012 har hon gjort liknande enkätundersökningar om släktforskares datoranvändning. På hennes blogg Släktresan kan du läsa mer om hennes undersökningar. 

Genom att svara på frågorna i hennes nya enkät kan du bidra med kunskap om hur släktforskningen ser ut i Sverige i dag. Det tar bara en liten stund – länken hittar du nedan.

Här kan du delta i enkäten och ta del av de tidigare undersökningarna

Annonser