Valentine-Kiss-Image-GraphicsFairy_webb.jpgFoto: The Graphics Fairy.Passa på att söka efter borttappade brudpar i släkten. Just nu och fram till den 20 februari bjuder nämligen släktforskningsföretaget MyHeritage på gratis tillgång till alla sina äktenskapsregister. 

Många nygifta valde att dra upp sina bopålar och slå sig ned i en ny bygd efter giftermålet. Det kan leda till att vi ”tappar bort” dem i släktforskningen. 

Nu har du som är på jakt efter nygifta anfäder och anmödrar ett utmärkt tillfälle att hitta dem i MyHeritages äktenskapsregister.

Inte minst för dig som har släkten på andra håll än i Sverige är det ett bra tillfälle. MyHeritages 164 samlingar av äktenskapsdokument innehåller nästan 600 miljoner poster från hela världen.

Här kommer du direkt till
äktenskapsregistren

Kan finnas unika uppgifter

Posterna innehåller vanligtvis brudparets namn, födelsedatum, födelseorter och bostadsorter. Ibland finns även uppgifter om brudparets föräldrar, andra släktingar och vänner till familjen. Några av posterna inkluderar skannade bilder, av vilka en del är exklusiva för MyHeritage.

Normalt krävs abonnemang för att ta del av databaserna, men fram till den 20 februari är de öppna för alla att söka i.

Under året har några nya register tillkommit – till exempel kyrkliga och civila äktenskap Frankrike, och i Brasilien, Pernambuco Marriages, 1800–1960.

Annonser