12258877 vasteras utmed svartan 4Delar av Västerås äldre bebyggelse utmed Svartån. Foto: Västerås stad.
Det blir en släktforskarvecka i Västmanland även i sommar! Passa på att besöka orter där du har dina rötter, lyssna på intressanta föredrag och möt kunniga släktforskare.

Just nu pågår planeringen för fullt inför en ny omgång av Västmanlands släktforskarvecka. Den 8 – 13 juli 2024 bär det av och precis som under förra sommarens släktforskarvecka är det släktforskarföreningarna i Västerås, Fagersta, Sala, Lindesberg, Nora och Köping som anordnar aktiviteter under veckan.

Under förra året hade släktforskarveckan många besökare. Även långväga gäster som ville ta del av lokalhistorisk forskning, få hjälp med sina anor och samtidigt passa på att besöka släktställen. Nu hoppas de arrangerande föreningarna på locka många till sina historiska hemtrakter även i år.

Orter och datum

Varje förening erbjuder ett program under sin dag. Redan nu kan du boka in den eller de orter du vill besöka: 

8 juli i VÄSTERÅS, Västerås Släktforskarklubb

9 juli i FAGERSTA, Sällskapet Släktforskarne Fagersta

10 juli i SALA, Sala-Heby Släktforskare

11 juli i LINDESBERG, Linde Bergslags Släktforskarförening

12 juli i NORA, Nora Släktforskare

13 juli i KÖPING, Västra Mälardalens Släktforskare

Håll koll på hemsida och Facebook

Mer detaljerad information finns på hemsidan www.vsfv.se, som kommer att uppdateras kontinuerligt. Så småningom kommer du även kunna läsa om uppdateringar och höjdpunkter i programmet på facebooksidan Västmanlands Släktforskarvecka

Deltagande föreningar brukar också ge ytterligare detaljer om programmet på sina respektive hemsidor och facebooksidor.

Västerås värd för Släktforskardagarna 2025

I slutet av augusti ses släktforskare från hela landet på de årliga Släktforskardagarna. Arrangemanget lockar vanligtvis mellan 3000-5000 besökare från hela Norden. I våras togs beslutet att det är Västerås och Västerås Släktforskarklubb som kommer att stå värd för den stora släktforskarmässan under närsta år. I det här blogginlägget av vår Rötterbloggare Eva Johansson kan du läsa mer om det.

I år är det Malmö och Malmö släktforskarförening som bjuder in till Släktforskardagarna, som går av stapeln den 24-25 augusti. Läs mer om det här.

 

Senaste nytt

Annonser