pyssel
Många barn är intresserade av släktforskning och det ska förstås uppmuntras! Därför finns nu ett ifyllbart släktträd, klurigt släktforskningspyssel och tips på intervjufrågor att ladda ner och skriva ut här på Rötter. 

intervjufragor barn webbMaterialet, som är anpassat för barns lärande, hoppas vi ska kunna användas i skolundervisning eller annan pedagogisk verksamhet. Men vem som helst är välkommen att ta del av det – kanske har du ett barn i din närhet som skulle uppskatta lite släktforskningsrelaterat sportlovspyssel?

Frågor att ställa äldre släktingar

För lite yngre barn finns ett formulär att skriva ut, där barnet själv, eller den äldre släktingen kan fylla i svaren direkt på pappret. Den flitiga kan skriva ut flera stycken och sätta ihop sin egen bok att fylla i med kunskaper om släktens äldsta. 

För lite äldre barn finns en frågelista med 30 frågor som stöd för den som vill intervjua någon av släktens äldre. Ett tips är att spela in intervjun med till exempel en smart telefon.

Släktforskningspyssel

slakttrad barnBland vårt gratismaterial finns numera även ett ifyllbart släktträd för barn, där de tre första generationerna kan fyllas i. Trädet kan förstås även färgläggas!

Missa inte heller släktforskningspysslet, där det dels gäller att hitta släktingarna och dels att hitta de gamla bortglömda yrkena. Förhoppningsvis kan ordjakten väcka frågor med spännande släktberättelser som svar.

Mer gratismaterial på Rötter

I avdelningen Broschyrer & informationsmaterial Sveriges Släktforskarförbund hittar du mer gratismaterial att ladda ner och skriva ut. Våra antavlor och ansedlar är särskilt populära.

Här hittar du Rötters gratismaterial

 

Annonser