kvartett
Rötters populära porträttdatabas Porträttfynd ligger just nu nere. De tekniska problem som databasen dragits med under en tid kvarstår och medan vi arbetar på en lösning måste databasen tyvärr hållas stängd.

Vi hoppas kunna lösa problemet och öppna upp databasen igen så snart som möjligt. Men som det ser ut just nu kommer det troligtvis att dröja några veckor.

Medan du väntar

Om du inte redan gjort det kan du passa på att bevara släktens bilder digitalt under tiden! Det innebär lite pyssel, men är väl värt tiden vi lägger ner. Du kan till exempel skapa din egen fotodatabas över släktingarna, använda deras porträtt för att levandegöra dem i till exempel en blogg, på din hemsida eller i en tryckt släktbok. Eller varför inte låta trycka ett släktalbum som en fotobok?

Be också att få låna släktens gamla fotoalbum och skanna in släktporträtten. Har du en smart telefon med bra kamera kan det även fungera att skanna bilderna snabbt på plats. Läs mer om det här.

När databasen är igång igen är dina bilder inte bara bevarade digitalt på din dator, de är också redo att laddas upp i Porträttfynd.