ansedelshäfteI Släktforskarförbundets nya ansedelshäfte får du lära dig ett enkelt system för att hålla rätt på släktingarna.

Ett gott sinne för ordning kan verkligen vara till stor hjälp när du släktforskar. Tack och lov finns det redan många beprövade system för att hålla reda på anorna. I en helt ny produkt från Sveriges Släktforskarförbund får du lära dig ett av dem.

Ansedelshäfte för nybörjare lär ut ett av de vanligaste sätten att organisera sin släktforskning. Det ger svar på vanliga nybörjarfrågor som hur en antavla ska fyllas i, hur ansedlar används och kanske viktigast av allt – hur de samverkar för att skapa ett lättöverskådligt system för dina släktfynd.   

Häftet inleds med en antavla i fem generationer, där släktingarna är numrerade från 1 till 31. Därefter följer en numrerad ansedel för varje person, där du fyller i de uppgifter som du hittar i kyrkböckerna: fullständigt namn, födelsedatum, bostadsort, vigsel, barn med mera.   

Systemet är väl beprövat och enkelt att bygga vidare på när du har kommit lite längre i din släktforskning. 

Läs mer om ansedelshäftet i Rötterbokhandeln

Skapa ditt hemma-arkiv

I helgen firas Arkivens dag runtom i landet (läs mer om det här). För dig som har mycket dokument, fotografier och annat släktforskningsmaterial hemma kan det kanske vara dags att styra upp ett eget arkiv?

Ta en titt i kategorin Arkivera och dokumentera i Rötterbokhandeln för att få tips på böcker som hjälper dig på vägen.

Annonser