genombrottet filmBoken Genombrottet och Peter Eggers, en av den kommande seriens huvudrollsinnehavare. Foto: Norstedts, Mattias Edwall.
Släktforskning blir för första gången huvudtemat för en svenskproducerad tv-serie. Boken Genombrottet, skriven av Peter Sjölund och Anna Brodin, blir dramaserie på Netflix. 

Dagens stora nyhet på kultur och nöjes-sidorna är att släktforskaren Peter Sjölunds och journalisten Anna Brodins bok Genombrottet blir dramaserie på Netflix. I boken berättar de om hur det gick till när det omtalade dubbelmordet i Linköping efter 16 år till slut löstes med hjälp av släktforskning.

peter sjolund fix webbPeter Sjölund. Foto: Olle Söderström.– Nu kommer inspelningen att dra igång och premiär blir det först under nästa höst. Vad jag har fått höra från folk i branschen har idén gått rekordsnabbt från presentation till verklighet, berättar Peter Sjölund. 

Du är ju inte bara en av författarna till boken som serien bygger på, utan även den person som i verkligheten hjälpte polisen att lösa brottet. Hur känns det att någon ska spela dig i en tv-serie?

– Ja..det känns…overkligt faktiskt. Och jätteroligt! Det ska bli spännande och roligt att se vad de ska göra av det. Varken manuset eller valet av skådespelare känns sensationslystet. Det är en mer finstämd berättelse och det gillar jag, säger Peter Sjölund.

Huvudrollerna kommer att spelas av Mattias Nordkvist och Peter Eggers, som båda har gjort roller i den populära svt-serien Vår tid är nu. Regissör är Lisa Siwe. 

Manusförfattare är Oskar Söderlund och enligt honom kommer serien utöver lösningen av fallet även att handla om hur ett samhälle påverkas när ett brott förblir olöst under en lång tid.

Annonser