Digitala forskarsalen nyhetSå här ser ingångarna ut i Riksarkivets Digitala forskarsal ut numera.
Du som har släktforskat på Riksarkivets webbplats under dagen har kanske inte riktigt känt igen dig. Digitala forskarsalen har nämligen fått en ny förstasida med bland annat en alfabetisk sökingång för de digitala arkiven.

På den nya startsidan för Riksarkivets digitala forskarsal finns nu ingångar till alla Riksarkivets digitala arkiv. Tidigare har vissa delar haft egna plattformar, men nu finns alltså rubrikerna Ämnesområden, Specialsök, Alfabetisk lista, Nyskannade volymer, Nedladdningsbara datamängder och Automatiserad handskriftstolkning (HTR) samlade på Digitala forskarsalens förstasida.

I den alfabetiska listan ordnas stora delar av det digitala arkivmaterialet i alfabetisk ordning (både det som finns i sökdatabaser, som skannat material i NAD och som nedladdningsbara datamängder).

I början av sommaren introducerades ämnesingångar i Digitala forskarsalen. Nu finns digitala arkiv samlade på 22 ämnesområden, exempelvis Emigration, Idrott och Medeltid. Under ämnesflikarna finns också relevanta vägledningar.

Här kommer du till Riksarkivets digitala forskarsal

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button