I slutet av augusti meddelade Ancestry att de ingått avtal om att förvärva Geneanet, ett franskt släktforskningsföretag med mer än 4 miljoner användare. Företaget blir nu en fristående del av Ancestry.

Geneanet skapades som en webbaserad plattform där släktforskare gratis kunde utbyta kunskap om släkten för drygt 20 år sedan. Sedan dess har tjänsten kontinuerligt utvecklats och finns idag tillgänglig på tio språk och i mer än 25 länder.

Genom att kombinera Geneanets kostnadsfria släktträdsplattform och engagerade användarforum med Ancestrys globala prenumerationsdatabas med register och inskannade dokument hoppas både Geneanet och Ancestry att både befintliga och nya användare ska få sina behov tillgodosedda.

Geneanet kommer att förbli fristående del inom Ancestry och kommer även fortsättningsvis vara baserat i Paris. Deras grundläggande modell, som de kallar “bidrag, samarbete och gratis” ska inte heller förändras enligt Geneanet utan allt som delas av medlemmarna kommer även i fortsättningen att vara tillgängligt gratis.

Läs mer på Geneanets webbplats

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser