Några av årets föreläsare. Thomas Fürth, Anna-Lena Hultman, Peter Sjölund, Sonja Entzenberg, Karl Vesterberg, Maria Lembring, Rikard Erlandsson och Niklas Hertzman.Några av årets föreläsare. Thomas Fürth (foto: Crister Lindström), Anna-Lena Hultman (foto: privat), Peter Sjölund (foto: Olle Söderström), Sonja Entzenberg (foto: Uppsala Universitet), Karl Vesterberg (foto: privat), Maria Lembring (foto: privat), Rikard Erlandsson (foto: privat) och Niklas Hertzman (foto: Olle Söderström).

Snart släpps både program och biljetter till årets släktforskardagar. För dig som inte vill vänta kommer här ett litet smakprov på de bokade föreläsningarna.

Den arrangerande värdföreningen Göteborgsregionens släktforskare (GRS) har fullt upp med att planera och förbereda inför biljettsläppet till de digitala Släktforskardagarna. Än så länge är de hemlighetsfulla, men om en dryg vecka ska biljetter och ett preliminärt program finnas på hemsidan sfd2021.se.

Biljetter och program

Mycket av det som höstens mässa bjuder på – erbjudanden, digitala montrar och möten med utställare – kan du ta del av helt gratis, men för att kunna se föreläsningarna kommer du att behöva en entrébiljett. Priserna blir enligt nedanstående lista.

En dag: 100 kr
Båda dagarna: 150 kr
Båda dagarna med tillgång till de flesta föreläsningarna under två månader: 250 kr

Fyra teman bland föreläsningarna

Som vanligt bjuder föreläsningarna på en blandning av ämnen. Under huvudtemat ”bygga broar” bjuds det på föreläsningar om DNA, migration, språk och Göteborgs 400-årsjubileum.

Några av årets föreläsningar:

  • Göteborgs-Emigranten – Forskningen går vidare – Ewert Arwidsson
  • I emigranternas spår – Anna-Lena Hultman
  • Släktforska utanför Norden – Thomas Fürth
  • Hitta berättelsen – det är väl ingen konst? – Ingrid Lindberg
  • Göteborg 1713: en visuell mikrohistoria – Karl Vesterberg
  • Maria Lembring – Släktmarkörer i rättsgenetiken – forskning och tillämpning
  • Vad DNA inte kan säga om din släkt – Rikard Erlandsson
  • Svenska Ostindiska kompaniet, Göteborg och Kina – LarsOlof Lööf
  • Bakerska, Grip, Angerman, Nilsdotter och Johansson. Historiska perspektiv på kvinnors tillnamn – Sonja Entzenberg
  • ArkivDigital – Mycket mer än kyrkböcker – Niklas Hertzman, ArkivDigital
  • DNA-släktforskning revolutionerar polisens arbete med grova brott – Peter Sjölund

Fler föreläsningar tillkommer – håll dig uppdaterad genom att följa Släktforskardagarna på Facebook och Instagram, och kika in då och då på sfd2021.se.

De digitala Släktforskardagarna arrangeras av GöteborgsRegionens Släktforskare, med ArkivDigital som huvudsponsor och Sveriges Släktforskarförbund, Studieförbundet Vuxenskolan och Göteborgs 400-årsjubileum 2021 som samarbetspartners.

Annonser