gavlegorgare XLM.B87 350Fyra glada gävlebor på 1860-talet. Personerna från vänster till höger: Rammberg, C. J. Fernqvist, Ramström och Georg Lindgren. Foto: A. von Olschewsky/Länsmuseet Gävleborg
Nu har släktforskningsföretaget Arkiv Digital börjat indexera uppgifter om personer födda 1750–1799 till sitt register Födda, delar av Sverige. Först ut är Gävleborgs län som i dag har uppdaterats med 95 858 sökbara poster.

Det sökbara födelseregistret gör det enklare att hitta födelsenotiser för förfäder och släktingar. Posterna i registret länkar vidare till födelseboken, så att det går att kontrollera uppgiften i originalkällan. Där kan du förstås även hitta ytterligare uppgifter – som till exempel vilka personer som var faddrar till barnet.

gammel gavleborgare AMA.0007638Lars Albin Hallencreutz föddes 1789 i Varva, Hille socken norr om Gävle och blev så småningom kapten vid Hälsinge regemente. Foto: Knut August Sjöberg/Armémuseum.Följande uppgifter är sökbara i födelseregistret:

  • Födelsedatum
  • Dopdatum
  • Barnets förnamn
  • Födelseplats (by, gård etc.)
  • Födelseförsamling
  • Föräldrarnas förnamn och efternamn, deras titlar/yrken och åldrar.

Totalt innehåller registret Födda, delar av Sverige nästan 7 miljoner poster.

Här hittar du de församlingar och årtal som ingår i registret efter uppdateringen.

Hitta till registret

För att öppna Födda, delar av Sverige loggar du in på app.arkivdigital.se, klickar på Registersökning och väljer Födda, delar av Sverige i listan över registerkällor.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser