Se släktfotografier få liv och röra sig med MyHeritages senaste bildförbättringsverktyg. Bildkälla: blog.myheritage.seSe släktfotografier få liv och röra sig med MyHeritages senaste bildförbättringsverktyg. Bildkälla: blog.myheritage.se

Släktforskningsföretaget MyHeritage har lanserat en ny tjänst som animerar dina släktfotografier. Den kanske inte tillför ny kunskap till din släktforskning, men den bjuder på släktrelaterad underhållning.

MyHeritage har tidigare lanserat ett flertal verktyg för att färglägga och redigera foton. Den senaste i raden är Deep Nostalgia som automatiskt identifierar ansikten i uppladdade bilder och skapar korta videosekvenser där ansiktena rör sig.

Till vilken nytta, kan man fråga sig. Tja, kanske funktionen inte är till någon direkt nytta för släktforskningen, men den som tycker att gamla, ofta lite stelt uppställda porträttbilder inte riktigt gör släktingarna rättvisa kan kanske få en tydligare bild av hur de kan ha sett ut när de levde. Om inte annat så är funktionen i sig rätt fascinerande.

Hur funkar det?

För att använda tjänsten behöver du ha ett konto hos MyHeritage. 

När du har loggat in laddar du upp ett fotografi. Verktyget läser av bilden och identifierar automatiskt ansikten. Även huvudets och ögonens riktning identifieras.

Förinspelade videor ligger sedan till grund för rörelserna, som alltså inte kan sägas vara autentiska.

Här hittar du tjänsten Deep Nostalgia

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser