klassisk musik P2 portratt rotter
Klassisk morgon i Sveriges radio P2 efterlyser berättelser om personer i din släkt. Berätta om dem och få ljuv musik tillbaka. 

Tycker du om att börja dagen med klassisk musik? Då fick du säkert en glad överraskning i morse då dagens Klassisk morgon i Sveriges Radio P2 tillkännagav att de från och med i dag och några dagar framåt kommer att ha släktforskning som tema. Programledaren, Pernilla Eskilsdotter, har nämligen tagit sig an den utmanande och spännande uppgiften att musiksätta lyssnarnas egna släkthistorier.

Skriv ner ett avsnitt i din släkts historia, kanske om en person som fångat ditt intresse, och skicka in det till . Med lite tur är det just din släkthistoria som blir utvald att lyftas fram med hjälp av särskilt utvalda musikstycken. 

claes westling 2018 webb nyClaes Westling. Foto: Olle Söderström.Lyssna på dagens program

Släktforskningstemat kommer att pågå under några dagar framöver och i dagens program fick vi bland annat höra vad Claes Westling, förste arkivarie och vid Landsarkivet i Vadstena, hade att säga om släktforskningen under pandemin och det ökande intresset för släktforskning i allmänhet.

Missa inte det! 

Här kan du lyssna på hela programmet

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser