riksarkivet vapenFör att minska riskerna för spridning av coronaviruset ställer Riksarkivet in planerade föredrag, visningar och andra publika arrangemang. Det gäller alla Riksarkivets verksamhetsställen i landet, i Stockholm, Arninge och Marieberg, Landsarkiven, Krigsarkivet och Slottsarkivet.

Läsesalarna kommer fortsätta att ha öppet, men med begränsade öppettider. Riksarkivet flaggar också för att personalbrist kan göra att tiderna för öppethållandet i läsesalarna kan ändras med kort varsel och att läsesalen på något verksamhetsställe kan stängas helt periodvis.

Du som ändå planerar att besöka ett arkiv bör därför alltid kontrollera informationen på Riksarkivets webbplats innan ditt besök. 

Om du känner dig sjuk ska du förstås inte besöka Riksarkivets lokaler, utan i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer stanna hemma och avstå från sociala kontakter.

Använd webbtjänsten

För att minska risken för smittspridning bör du också överväga om du kan skjuta upp ditt besök på Riksarkivet till ett senare tillfälle. Istället för att besöka en läsesal finns också möjligheten att via webbformulär beställa uppgifter och kopior. Klicka här för att komma till formulären.

Behöver du hjälp i samband med din beställning eller har frågor om arkivhandlingarna du söker kan du ringa Riksarkivets kundtjänst på 010-476 70 00. Välj knappval 1.

Läs mer på Riksarkivets webbplats

Annonser