riksarkivet vapenFör att minska riskerna för spridning av coronaviruset ställer Riksarkivet in planerade föredrag, visningar och andra publika arrangemang. Det gäller alla Riksarkivets verksamhetsställen i landet, i Stockholm, Arninge och Marieberg, Landsarkiven, Krigsarkivet och Slottsarkivet.

Läsesalarna kommer fortsätta att ha öppet, men med begränsade öppettider. Riksarkivet flaggar också för att personalbrist kan göra att tiderna för öppethållandet i läsesalarna kan ändras med kort varsel och att läsesalen på något verksamhetsställe kan stängas helt periodvis.

Du som ändå planerar att besöka ett arkiv bör därför alltid kontrollera informationen på Riksarkivets webbplats innan ditt besök. 

Om du känner dig sjuk ska du förstås inte besöka Riksarkivets lokaler, utan i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer stanna hemma och avstå från sociala kontakter.

Använd webbtjänsten

För att minska risken för smittspridning bör du också överväga om du kan skjuta upp ditt besök på Riksarkivet till ett senare tillfälle. Istället för att besöka en läsesal finns också möjligheten att via webbformulär beställa uppgifter och kopior. Klicka här för att komma till formulären.

Behöver du hjälp i samband med din beställning eller har frågor om arkivhandlingarna du söker kan du ringa Riksarkivets kundtjänst på 010-476 70 00. Välj knappval 1.

Läs mer på Riksarkivets webbplats

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Nu har styrelsen för Emigranternas hus i Göteborg fattat sitt beslut. Verksamheten kommer att läggas...

Dags för släktforskardagar online

I helgen är det dags för Finding Family Together LIVE 2020, en fullspäckad släktforskarkonferens som...

Nyligen gick den Utah-baserade släktforskningsorganisationen Family Search ut med nyheten att de num...

Temat för Släktforskningens dag den 16 januari 2021 är Samhällets skuggsida i arkivens ljus – ett te...

Nu släpps Sveriges Släktforskarförbunds tjugoförsta handbok, som lär dig mer om släktingarna som til...

Fler artiklar

Annonser