husarmossaHusarmössa m/1895. Foto: Armémuseum.I början av sommaren släppte Sveriges Släktforskarförbund en efterlängtad bok om vilka upplysningar släktforskare han inhämta från äldre (och nyare) fotografier av militärer. Som bokens titel avslöjar kan nämligen uniformen berätta en hel del. Nu bjuder vi på ett läsprov för dig som vill veta mer om vad boken innehåller.uniformsboken 2020Uniformen berättar - Från karoliner till kamouflage finns att köpa i Rötterbokhandeln.

Uniformen berättar – Från karoliner till kamouflage utgår ifrån porträttfotografier av militärer och vad detaljerna i deras uniformer berättar om vilka de var, vad de gjorde och var de vid fototillfället befann sig i den militära hierarkin.

Den är med andra ord ett utmärkt redskap för dig med militära anfäder som skulle vilja veta hur du får reda på mer om vad de gjorde under sitt liv. Här ryms dessutom mycket matnyttig militärhistoria för både släktforskare och allmänt historieintresserade: Bland annat det gamla och nya indelningsverket, värnplikten, svenska regementen och truppslag som funnits genom tiderna får en ordentlig genomgång. 

Du hittar den i Rötterbokhandeln.

Provläs här!

Nedan kan du ta del av bokens inledning tillsammans med några av bokens kapitel om olika uniformstyper. Klicka på länken eller bilden nedan.

Trevlig läsning!

  Se läsprov

uppslag webb

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Nu släpps Sveriges Släktforskarförbunds tjugoförsta handbok, som lär dig mer om släktingarna som til...

Drygt 62 000 personer har tillkommit i Riksarkivets databas Folkräkning 1930. Nu har den som leta...

10 guldkorn på Rötter

Du har väl inte missat att det finns en mängd gratisresurser för släktforskare här på Rötter? I Fakt...

Släktforskardagar i Östersund 2023

I takt med att sjukdomsfallen minskar i landet börjar hoppet om framtida sammankomster att vakna och...

I helgen genomfördes Sveriges Släktforskarförbunds riksstämma, för första gången i historien som vid...

Fler artiklar

Annonser