husarmossaHusarmössa m/1895. Foto: Armémuseum.I början av sommaren släppte Sveriges Släktforskarförbund en efterlängtad bok om vilka upplysningar släktforskare han inhämta från äldre (och nyare) fotografier av militärer. Som bokens titel avslöjar kan nämligen uniformen berätta en hel del. Nu bjuder vi på ett läsprov för dig som vill veta mer om vad boken innehåller.uniformsboken 2020Uniformen berättar - Från karoliner till kamouflage finns att köpa i Rötterbokhandeln.

Uniformen berättar – Från karoliner till kamouflage utgår ifrån porträttfotografier av militärer och vad detaljerna i deras uniformer berättar om vilka de var, vad de gjorde och var de vid fototillfället befann sig i den militära hierarkin.

Den är med andra ord ett utmärkt redskap för dig med militära anfäder som skulle vilja veta hur du får reda på mer om vad de gjorde under sitt liv. Här ryms dessutom mycket matnyttig militärhistoria för både släktforskare och allmänt historieintresserade: Bland annat det gamla och nya indelningsverket, värnplikten, svenska regementen och truppslag som funnits genom tiderna får en ordentlig genomgång. 

Du hittar den i Rötterbokhandeln.

Provläs här!

Nedan kan du ta del av bokens inledning tillsammans med några av bokens kapitel om olika uniformstyper. Klicka på länken eller bilden nedan.

Trevlig läsning!

  Se läsprov

uppslag webb

Annonser