MyHeritage Utbildning1

MyHeritage är ett av de största släktforskningsföretagen på den svenska marknaden, inte minst när det kommer till DNA-släktforskning. Visste du att de har en utbildningssida där du bland annat kan ta del av webbinarier med DNA-släktforskningsexperten Peter Sjölund – helt gratis!

Webbplatsen MyHeritage Utbildning är en kunskapsbas som är helt gratis och öppen för alla. Här kan du som är nybörjare få tips på hur du kommer igång och här kan du som släktforskat ett tag få tips på nya vägar i jakten på din släkt.

Även om det huvudsakliga syftet med webbplatsen är att hjälpa släktforskare att få ut mer av företagets tjänster finns det en hel del kunskap att inhämta även för dig som inte har något betalabonnemang hos MyHeritage.

MyHeritage Utbildning2De drygt fyrtio artiklarna ger svar på funderingar kring produkter och funktioner.

Hjälp till nybörjare

MyHeritage har redan tidigare haft en support och en sida med frågor och svar, men saknade ett sätt att hjälpa nybörjare att komma igång och använda alla funktioner och verktyg. Därför lanserades MyHeritage Utbildning förra året under användarkonferensen i Amsterdam.

Sedan dess har mer material och innehåll lagts till, inte bara för att besvara nybörjarfrågor utan även för att lära ut hur man kan använda MyHeritage på bästa sätt.

– Jag rekommenderar verkligen att gå in och titta runt på vad som finns på utbildningscentret, lär dig mer om det som intresserar dig och ta din släktforskning till nästa nivå, säger Daphna Bossik, Sverigechef på MyHeritage.

MyHeritage Utbildning3Hör släktforskningsexperter berätta, live eller inspelade, om djupgående ämnen.

Även för avancerade släktforskare

I kunskapsbasen finns artiklar, instruktionsvideor och webinarer. En del av materialet är på engelska, men mycket är på svenska och målet är att allt ska finnas tillgängligt på svenska så småningom.

Det finns material för nybörjare och för mer avancerade släktforskare. Om det inte är märkt med "Avancerat" så är det på en grundläggande kunskapsnivå. Det finns också material som är märkt med "Nybörjare", för den som precis har börjat släktforska.

MyHeritage Utbildning4Kortare instruktionsvideor ger svar på de vanligaste frågorna kring verktygen.

Webinarer med Peter Sjölund

Ett exempel på innehållet är den webinarserie med DNA-experten Peter Sjölund som finns på MyHeritage Utbildning och även på Legacy FamilyTreeWebinars. Nästa webinarie i serien sänds den 27 maj klockan 13.00. Webinarerna är gratis och öppna för alla, men du som vill delta måste registrera dig hos MyHeritage. Läs mer och registrera dig

Utforska MyHeritage Utbildning här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Vill du komma dina anfäder och anmödrar lite närmare? Är du nyfiken på nya källor och tekniker? Rött...

Nu är det semestertider och även Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln kommer at...

Vigslar kan vara luriga att hitta i kyrkböckerna. Ett par kunde gifta sig makens eller makans hembyg...

För många av oss kommer sensommaren att kännas lite mer tom än vanligt, sedan Släktforskardagarna st...

Totalt sju släktforskare – fem kvinnor och två män – står nu redo att hjälpa polisen om de behöver s...

Fler artiklar

Annonser