adel webbAdel, från Natt och Dag till idag.Sveriges Släktforskarförbunds nya böcker Kom igång med din släktforskning av Eva Johansson, Från dna-test till släktträd av Peter Sjölund och Adel - från Natt och Dag till idag av Mikael Hoffsten har fått toppbetyget av Bibliotekstjänst. Det är tre efterlängtade böcker som hjälper dig framåt i forskningen.

Bibliotekstjänst (Btj) är det företag som hjälper biblioteken att köpa in sina böcker. Det gör de bland annat genom att skriva vägledande omdömen om intressanta böcker som kommit ut på marknaden. Tre av Sveriges Släktforskarförbunds senaste böcker har fått toppbetyget 5 av Btj:s recensent.

Den senaste boken att recenseras var Adel, från Natt och Dag till idag, som enligt recensionen bjuder på en utförlig "adelsresa" och ger nyttiga tips om adelsbiografier för släktforskare som söker släktskap utöver alla torpare och bönder.

fran dnatest till slakttrad omslagPeter Sjölunds nya bok lär ut hur du ska tolka dina dna-träffar.

På Släktforskardagarna släpptes två nya kursböcker: Kom igång med din släktforskning av Eva Johansson och Från DNA-test till släktträd av Peter Sjölund. De båda böckerna, som även de fått toppbetyget av Btj, är framtagna för att hjälpa släktforskaren framåt genom att varva teori med handledning i hur forskningen går till i praktiken.

Hands-on för vetgiriga släktforskare

Många har som har gjort ett dna-test i släktforskningssyfte ställs inför tusentals nya släktingar men också inför utmaningen att ta reda på hur man egentligen är besläktad.

I Från DNA-test till släktträd beskriver Peter Sjölund, expert på DNA-­släktforskning, det praktiska arbetet med ditt DNA-testresultat för att ta reda på hur du är besläktad med dina träffar.

kom igang med din slaktforskning omslagEva Johansson har skrivit en helt ny grundkursbok för släktforskare.

Kom igång med din släktforskning av Eva Johansson är en överskådlig guide för dig som vill lära dig släktforska. Den är en kursbok som även fungerar utmärkt för självstudier.

Här får du veta hur du hittar rätt i det omfattande materialet från kyrkoarkiven, själva grunden för dig som vill utforska din släkts historia. Du får även lära dig om mantalslängder som kan ta dig ännu längre tillbaka i historien. I recensionen beskrivs boken som "en perfekt lärobok för släktforskaren". Det kan med andra ord inte bli mycket bättre.

Läsprov

Nedan hittar du det första kapitlet i Kom igång med din släktforskning. Kan det vara någonting för dig eller dina kursdeltagare? Då kan du beställa boken här.

Bläddra i Kom igång med din släktforskning här

kom igang lasprovKlicka på bilden för att ta del av ett läsprov.

Annonser