sfd 2019 webbplatsAllt du behöver veta inför Släktforskardagarna 2019 i Borås hittar du på: www.sfd2019.se

Nu kan du som planerar att besöka årets släktforskardagar förköpa inträdesbiljetter och förhandsboka dina favoritföreläsare. Efter lite tekniska problem är Släktforskardagarnas webbsida åter igång och uppdaterad med aktuell information.

Den 24-25 augusti står Borås Släktforskare värd för Släktforskardagarna 2019. Det blir dagar med mängder av utställare, massor av spännande föreläsningar och inte minst erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan människor. Nu har både entrébiljetter och förtursbiljetter till föreläsningarna släppts – så det är bara att boka.

– Släktforskardagarna är öppna för alla och lockar en stor och bred besökarskara, alltifrån de inbitna släktforskarna till nybörjare eller de som bara är nyfikna och kanske vill komma igång med att utforska sin släkt. Allmänt historieintresserade brukar också få sitt lystmäte under de här dagarna då forskningen ofta leder fram till många spännande och intressanta historiska berättelser, säger Lars Tengling, nytillträdd ordförande i Borås Släktforskare.

30 föreläsningar och 60-tal utställare

sfd 2019 forelasare webbNågra av årets föreläsare.
Släktforskardagarna hålls på Borås Kongress i centrala Borås och erbjuder 30 föreläsningar samt ett 60-tal utställare. Entrébiljetterna kan förköpas för en eller två dagar och föreläsningsbiljetterna ger förtur och garanterad plats till föreläsningarna. Entrébiljetter kan också köpas på plats och föreläsningarna är öppna för spontanbesök i mån av plats.

– Jag kan varmt rekommendera att förköpa både entrébiljett och boka de föreläsningar man vill gå på. Med allt bokat och klart går inpasseringen mycket smidigare på plats och när det kommer till föreläsningarna är de ofta så populära att det snabbt blir fullsatt. Jag hoppas att alla besökare och boråsare kommer få fantastiska och intressanta dagar i augusti, säger Lars Tengling.

Mer information om bland annat föreläsarprogram och biljetter hittar du på sfd2019.se.

Följ med på spännande guidningar

house of knowledge pressbild boras beskurenSkulpturen House of Knowledge utanför Textile Fashion Center. Foto: Sofia Carlenberg
Passa även på att lära känna staden Borås genom att ta del av en eller flera av de spännande guidningar och kringaktiviteter som ordnas för Släktforskardagarnas besökare. Här är några exempel:

Fredag 23 augusti
Kl 16.00 Guidning – Offentlig konst i Borås, start vid Textile Fashion Center
Följ med på en guidning bland den offentliga konsten i Borås. Under ca 1,5 timma får du uppleva alltifrån små installationer till 9 meter höga skulpturer och 27 meter höga muralmålningar. Läs mer och köp biljett på ticketmaster.se.

Lördag 24 augusti
Kl 13.00 Sittande guidning av Caroli kyrka
På den sittande guidningen sitter man i bänken och får höra om kyrkan. Det finns hörselslinga och man kommer in i kyrkan utan trappsteg. Kyrkans som finns centralt i Borås är Borås äldst bevarade byggnad och rymmer 900 personer. Redan på 1200-talet fanns en stenkyrka på platsern, möjligen föregången av en träkyrka. Nuvarande kyrka färdigställdes 1669 och fyller alltså 350 år i år. Läs mer hos Svenska Kyrkan i Borås.

Läs mer om guidningarna och hur du bokar plats på www.sfd2019.se/guidningar


Fakta: Släktforskardagarna 2019

Borås Släktforskare arrangerar Släktforskardagarna 2019 på uppdrag av Sveriges Släktforskarförbund. Borås Släktforskare är en ideell förening med ca 650 medlemmar. Föreningen är medlem i Sveriges Släktforskarförbund med omkring 165 medlemsorganisationer och ca 68 000 medlemmar.

I samband med den årliga riksstämman arrangeras Släktforskardagar med publika inslag som mässa med ett sextiotal utställare, mängder av föreläsningar och andra kringarrangemang. Årligen lockar dagarna runt 5 000 besökare från hela Sverige och andra länder.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Dags för släktforskardagar online

I helgen är det dags för Finding Family Together LIVE 2020, en fullspäckad släktforskarkonferens som...

Nyligen gick den Utah-baserade släktforskningsorganisationen Family Search ut med nyheten att de num...

Temat för Släktforskningens dag den 16 januari 2021 är Samhällets skuggsida i arkivens ljus – ett te...

Nu släpps Sveriges Släktforskarförbunds tjugoförsta handbok, som lär dig mer om släktingarna som til...

Drygt 62 000 personer har tillkommit i Riksarkivets databas Folkräkning 1930. Nu har den som leta...

Fler artiklar

Annonser