Midsommar fotoEmmaErkers VisitDalarnaFoto: Emma Ekers/Visit Dalarna
I sommar får du med anor i Dalarna åter chansen att kombinera släktforskning och semester. I det natursköna landskapet kommer nämligen sex orter turas om att stå för värdskapet för Släktforskarveckan i Dalarna för tredje året i rad.

Det är orterna Borlänge, Ludvika, Rättvik, Gagnef, Falun och Avesta som under varsin dag under veckan den 1-6 juli tar emot och erbjuder en palett av olika aktiviteter för såväl den erfarne släktforskaren som nybörjaren.

Späckat program

dalarnaveckan 2019

Det kommer att finnas både schemalagda och fria aktiviteter och förstås kommer det att finnas tillgängliga släktforskare på plats som under veckan via sina föreningar kan ge intressant information om människor, byar, arkiv samt demonstrera olika hjälpmedel m.m.

De arrangerande föreningarna är: Föreningen Släkt o Bygd i Borlänge, Västerbergslagens Släktforskare, Föreningen Dalfolk, Gagnefs Släktforskarförening, Falubygdens Släktforskarförening och Folkare släktforskarförening.

Du lägger upp din vecka efter vad du tycker är intressant, möjligheter finns att besöka även andra besöksmål och platser kopplat till dina anor och intresseområden. Då väljer själv om du vill stanna och välja någon lokal aktivitet som erbjuds den dagen.

http://www.fsbb.n.nu/slaktforskarveckan-2019 kan du läsa mer om det ambitiösa programmet.

Annonser