dollar 499481 640 pixabayFoto: Gerd Gerd Altmann/Pixabay
I början av augusti såldes släktforskningsföretaget Ancestry.com till riskkapitalbolaget Blackstone. Prislappen? – 4,7 miljarder dollar. 

Ancestry.com, det Utah-baserade släktforskningsföretaget som fram till försäljningen i augusti ägts av Silver Lake, GIC, Spectrum Equity, Permira samt några mindre aktieägare, har nu fått kapitalförvaltaren Blackstone som största ägare. Det rapporterade tidningen Affärsvärlden om i början av augusti. 

Singapores förmögenhetsfond GIC kommer fortsatt att vara minoritetsägare i Ancestry.com.

För företagets abonnenter lär inte ägarbytet inte innebära några genomgripande förändringar. Ancestry.com börsnoterades 2009 och sedan 2012 har företaget till största delen ägts av private equity-bolaget Permira, som även det är ett riskkapitalbolag.

I dag erbjuder Ancestry.com både släktforsknings- och dna-tjänster och företaget har länge varit världens största kommersiella släktforskningsföretag.

I Sverige är företaget ett av tre stora aktörer på den kommersiella släktforskningsmarknaden, de övriga två är israelbaserade MyHeritage och sverigebaserade ArkivDigital.

Annonser