ftm 101 bestNu har årets lista över de 101 bästa släktforskningssidorna publicerats av den amerikanska släktforskningstidningen Family Tree Magazine. En del känner vi igen från tidigare år, men mycket har också förändrats.

Till exempel har Family Searchs samling vuxit och inkluderar nu många register som tidigare krävde ett besök på Family Search Library eller ett Family Search Center.

Ellis Island-databasen har också expanderat från att bara omfatta åren 1892 till 1924 till att nu täcka cirka 65 miljoner ankomstregister till New York från 1820 till 1957.

19 nya sidor

I år hittar vi dessutom 19 sidor som inte fanns med förra året. För att göra plats för dem har webbplatser som inte strikt handlar om släktforskning, som Internet Archive och Archive Grid tagits bort. Andra har inte nått upp till samma nivå som årets nytillkomna sidor, även om de fortfarande är värda ett besök.

De flesta av sidorna är gratis, om inte är de markerade med ett dollartecken ($). En del har så kallade premium-sidor, där prenumeration eller annan betalning krävs för full tillgång till innehållet.

Bland de bästa europeiska sidorna hittar du de svenska släktforskningstjänsterna Arkiv Digital och Riksarkivet.

Här kan du ta del av hela listan

Senaste nytt

Annonser