Nu är det bara några dagar kvar att nominera de släktforskare som i år har gjort sig förtjänta av förbundets utmärkelser: Victor Örnbergs hederspris, Årets eldsjäl och förtjänsttecken i guld och silver.

victor ornberg bohusl museumVictor Örnberg, fotograferad 1882-1893. Foto: W. Eurenius/Bohusläns museumHar du en släktforskarkollega värd sin vikt i guld? Då kan du nominera denne till Släktforskarförbundets nya förtjänsttecken i samma ädla valör.

Sveriges Släktforskarförbund delar årligen ut ett antal utmärkelser till personer som på olika sätt främjat släktforskningen. Victor Örnbergs Hederspris ges till en person eller organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen. Prissumman är på 10 000 kr. 

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning. 

Utmärkelser att nominera
till innan 31 mars

Alla utmärkelser och stipendiet nedan har 31 mars som sista nomineringsdag, så det är hög tid att nominera dem du eller din förening tycker bör uppmärksammas med:

  • Victor Örnbergs Hederspris (en person eller en organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen, och bör ha publicerat detta i bokform eller annat sätt)
  • Släktforskarförbundets förtjänsttecken i guld (en person som inom eller utom släktforskarrörelsen gjort insatser av nationell betydelse för släktforskningen)
  • Förtjänsttecken i silver (hedra er förenings klippa med ett stiligt märke i emaljerad metall och ett diplom)
  • Årets Eldsjäl (en person som entusiasmerar andra på ett nationellt plan med sitt engagemang för släktforskning)
  • Genealogisk ungdoms stipendium (en person, förening eller institution som verkat för att främja släktforskning bland yngre)

Utdelningen av förtjänsttecken i silver sker inom föreningen vid valfri tid och plats. Övriga utmärkelser delas ut under festliga former i samband med sommarens Släktforskardagar, där även en utmärkelse för ökning av medlemsantal delas ut

Nomineringar e-postas till Johanna Schillerström: johanna@rotter.se innan den 31 mars.

Läs mer om utmärkelserna 

 

Annonser