Mattias Karlsson i sin bil med en kvinna och chaufför Gustav Lundström utanför "M. Karlsson förnicklings Mekaniska Verkstad", Östhammar, Uppland 1915. Foto: Skötsner-Edhlund/Upplandsmuseet.

Nu på lördag, den 20 januari, är det Släktforskningens dag. I kalendariet på Rötter hittar du öppna hus, släktforskarhjälp, dna-caféer och andra spännande arrangemang.

Släktforskningens dag firas den tredje lördagen i januari och många av landets släktforskarföreningar, hembygdsföreningar, arkiv och bibliotek passar på att bjuda in till släktforskningsrelaterade aktiviteter. 

evighetskalender_dalarnas_museum_webb.jpgBild. Evighetskalender i mässing ur Dalarnas museums samlingar Foto: Hansa Andersson.Det har i år varit upp till varje enskild arrangör att bestämma om dagens aktiviteter ska ha ett specifikt tema eller inte.

Många föreningar har i år satsat på aktiviteter som handlar om släktforskningsteknik och välkomnar särskilt nybörjare.

Kika i Rötters kalendarium 

I Rötters kalendarium hittar du föreningar från hela landet som bjuder in till öppna hus, föredrag, släktforskarcafén och prova-på-släktforskning.

Du som snabbt vill få en överblick kan välja Släktforskningens dag i kalendariets filter, eller följa den här länken:

Släktforskningens dag i Rötters Kalendarium

 

nyborjarbocker3I Rötterbokhandeln finns material för både självstudier och släktforskningskurser. Här är tre nybörjarfavoriter.